TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Mi TV Q1: Ny Android TV från Xiaomi

Kinesiska Xiaomi vill göra intryck på TV-marknaden med en ny 75-tums Android-TV.

Xiaomi vill visa att de kan mer än mobiltelefoner och robotdammsugare: den kinesiska tillverkaren har tidigare skapat rubriker med en exotisk, transparent OLED-TV. På ett strömmat event på måndagen presenterade de bland annat en ny TV-modell som kan vara mer relevant för vanliga användare. Nya Xiaomi Mi TV Q1 är en 75-tums 4K LCD-TV med QLED-teknik och är laddad med det senaste operativsystemet Android 10.

– TV-kategorin är definitivt en av de viktigaste inom Xiaomis produktsortiment, vi fortsätter att utmana oss själva för att leverera bättre specifikationer och innovationsområden. Med utgångspunkt i Mi TV:s starka tillväxtfart i Kina och Indien är vi stolta över att ta nästa generations Smart TV-upplevelse till de globala marknaderna, säger Bo Peng, Managing Director på Xiaomi i Norden.

Transparent lyx-TV Kinesiska Xiaomi har byggt en OLED-TV som du kan se rakt igenom!
Xiaomi Mi TV Q1 har en 75-tums skärm. (Foto: Xiaomi)

Mi TV Q1 75″

Den nya TV:n ska locka med en elegant och minimalistisk design: både foten och inramningen är gjord av tunn, borstad metall. Bildkvaliteten kommer från 4K QLED-panel som återger 100 % av NTSC-färgskalan. Xiaomi Mi TV Q1 75” utrustad med 192 zoners lokal dimning och utlovar ett kontrastförhållande på 10 000:1. Stöd för HDR-formaten Dolby Vision och HDR10+ finns också på plats.

Xiaomi hävdar att TV:n är väl rustad för gaming också, tack vare stöd för HDMI 2.1, 120 Hz uppdateringsfrekvens och Auto Low-Latency Mode (ALLM)

Högtalarsystemet ger 30 watt för sex högtalare – två diskanthögtalare och fyra bas/mellanregister. Både Dolby Audio och DTS-HD stöds.

Xiaomi Mi Q1 75 stöder både Dolby Vision och HDR10+. (Foto: YouTube / Xiaomi)

Android TV med röststyrning

Xiaomis Mi TV Q1 bygger på den senaste Android-plattformen (version 10), med ett stort urval av filmer, TV-serier och appar i Google Play Store. Populära appar som Netflix, Amazon Prime Video och YouTube är förinstallerade. Fjärrkontrollen har Bluetooth så att den kan kommunicera direkt med TV:n utan att behöva pekas direkt mot skärmen och har egna knappar för Netflix och Amazon Prime Video. TV:n stöder också Google Assistant, tack vare inbyggda mikrofoner i TV:n kan man prata direkt med den på upp till 3 meters håll. Av integritetsskäl har den också en fysisk knapp som stänger av mikrofonen. Inbyggt Chromecast gör skärmspegling till en barnlek, så att det är enkelt överföra innehåll från andra enheter till TV:n på bara ett par sekunder.

Pris och tillgänglighet

Riktpriset på Xiaomi Mi TV Q1 75” är 1 300 euro. Xiaomi meddelar att exakta lokala priser och tillgänglighet avslöjas inom kort!

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.