TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

MWC 2022: Första titten på Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

I Barcelona såg vi Samsungs nya monster-surfplatta med PC-ambitioner för första gången.

forfatter
Publicerad 2022-03-03 - 08:29

För exakt tre veckor sedan lanserade Samsung förutom nya Galaxy S22-serien tre nya surfplattor i S8-serien, som ersätter den kritikerrosade Galaxy Tab S7-serien där vi bland annat har testat Samsung Galaxy Tab S7+.

Med den nya Tab S8-serien lanserade Samsung för första gången en Ultra-version, som vi just har sett i ”live” för första gången på Mobile World Congress.

Läs också iPad-dödare? Här är Samsungs nya Ultra-surfplatta Det kommer sammanlagt tre surfplattor i den nya Galaxy Tab S8-serien.
Samsung Galaxy TabS8 series TOP 1536x864 1

Galaxy Tab S8 Ultra har en 14,6-tums skärm, vilket gör den större än de flesta bärbara datorer, och har WQXGA+-upplösning (2960 x 1848 pixlar). Skärmen är av typen S-AMOLED med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Precis som de nya mobilerna är surfplattan gjord av armor aluminium. Den är bara 5,5 mm tjock, vilket gör den så ultratunn att man nästan kan skära sig på den.

Hela härligheten drivs av Android 12 samt Samsungs egen Exynos 2200-processor.

Batteriet är på 11200 mAh och förutom snabbladdning (upp till 45 W) stöder Galaxy Tab S8 Ultra även möjligheten att fungera som ett slags powerbank så att man kan använda surfplattan för att snabbladda en Samsung Galaxy S22-mobil via USB.

Galaxy Tab S8 Ultra har två kameralinser på både fram- och baksidan (13 Mp + 6 Mp ultravidvinkel på baksidan, 12 Mp + 12 Mp ultravidvinkel på framsidan), och finns i olika konfigurationer med 8, 12 eller 16 GB RAM samt 128, 256 eller 512 GB inbyggt lagringsutrymme som kan utökas med upp till ytterligare 1 TB via microSD-kort.

I den här videon kan du se Niclas Juul från Samsung i Danmark visa oss surfplattan och förklara mer om några av dess nya funktioner, bland annat integrationen av Samsung DeX.

Pris och tillgänglighet

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra finns redan i butik. Den största versionen med 5G och 16 GB RAM/512 GB minne kostar 17 500 kronor.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend