Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Microsoft förnyar Surface-serien

Bland alla nyheter från Microsoft finns nya samarbeten med Google och Qualcomm och två enheter med dubbelskärm.

Av / 2019-10-04 - 08:56
Microsoft förnyar Surface-serien

Microsofts egen serie med Surface-produkter innehåller några av de bästa surfplattorna och bärbara datorerna med Windows 10 som går att köpa. På ett evenemang i New York har Microsoft just uppdaterat de mest kända serierna, inklusive Surface Laptop och Surface Pro. Dessutom släpper programvarujätten från Seattle ett par några överraskningar, en av dem är en ny Android-mobil!

Surface Laptop 3

Vi var extra förtjusta i föregångaren Surface Laptop 2, som vi kallade för ”Microsofts MacBook”, och nu är Microsoft klara med efterträdaren Surface Laptop 3. En nyhet är att den finns i två olika varianter, med skärmar på 13,5 respektive 15 tum.

Surface Laptop 3 finns i två storlekar: 13,5 och 15 tum. Foto: Microsoft

Designen har inte förändrats, men på insidan är båda modellerna utrustade med 10:e generationens Intel Core-processor, och 15-tumsversionen har bättre grafik tack vare en speciell AMD Ryzen Surface Edition-processor.

Svenska priser är inte satta ännu men USA kostar 13,5-tumsmodellen 999 dollar och 15-tumsversionen 1199 dollar.

Surface Pro 7 och Surface Pro X

”Den behöver förnyas”, skrev vi när vi testade Microsoft Surface Pro 6. Microsoft måste ha lyssnat hört oss, för nya Surface Pro X bjussar på ett par några helt nya idéer.

Pro X är förmodligen det närmaste Microsoft kommer en iPad Pro. Den är bara 5,33 mm tunn och väger 762 g. Microsoft har arbetat med Qualcomm, som i normala fall tillverkar Snapdragon-processorer till mobiltelefoner, för att skapa en ny processor som driver Surface Pro X: Microsoft SQ1. Skärmen är på 13 tum men har en så tunn ram runt sig att hela surfplattan inte är större än tidigare 12-tumsmodeller.

Surface Pro 7 har däremot exakt samma design Surface Pro 6, men har uppgraderats med 10:e generationens Intel Core-processor.

Surface Pro 7 kostar från 799 dollar och superslimmade Surface Pro X från 999 dollar.

Surface Pro X är nog det närmaste Microsoft kommer en iPad Pro. Foto: Microsoft

Surface Neo

Varken Huawei eller Samsung har haft någon våldsam succé med sina vikbara mobiler. Så även om Microsoft nu lanserar en surfplatta som kan fällas ihop så har de valt att hoppa över en skärm som böjer sig på mitten. Surface Neo har i stället två separata 9-skärmar som antingen kan fungera individuellt eller sättas ihop till en ultratunn 13-tumsskärm.

Surface Neo kör en ny Windows 10-version, Windows 10X, och är kompatibel med Surface Pen. Priset vet vi ingenting om ännu och surfplattan dyker inte upp i butikerna förrän nästa år.

Surface Neo har två separata 9-tumsskärmar som antingen fungerar var och en för sig eller sätts ihop till en ultratunn 13-tumsskärm. Foto: Microsoft

Surface Duo

Detsamma gäller Surface Duo, som kanske var evenemangets största överraskning.

Det är nämligen första gången Microsoft presenterar en mobiltelefon sedan 2016, när de släppte Lumia 650 som körde deras eget operativsystem Windows 10 Mobile.

Nya Surface Duo kör däremot Android – och den nya Microsoft-smarttelefonen har dessutom en vikbar skärm! Eller rättare sagt: två separata 5,6-tumsskärmar som möts i mitten och tillsammans blir en enda stor på 8,3 tum.

Microsofts hopfällbara mobil kör Android. Foto: Microsoft

Microsofts mobiltelefon är bara 4,8 mm tunn när den är utfälld och det går att rotera den längs en 360-graders axel.

Även Surface Duo dröjer till 2020. Microsoft har inte avslöjat något pris.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen