Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Huawei Watch 3-serien kör Harmony OS

Huawei är på gång med två nya smartklockor, Watch 3 och Watch 3 Pro.

Av / 2021-06-03 - 09:01
Huawei Watch 3-serien kör Harmony OS

Som förväntat presenterade kinesiska Huawei den färdiga versionen av operativsystemet HarmonyOS – som heter HarmonyOS 2 – på en virtuell presskonferens i går.

Presentationen av det nya ekosystemet följdes av ett par produktlanseringar. Den kommande mobiltelefonen Huawei P50 var dock inte en av dem.

I stället var det den nya Huawei Watch 3-serien, som alltså nu kör HarmonyOS medan tidigare smartklockor från Huawei – som Watch GT2 Pro och Watch GT2e – körde Huawei Lite OS.

Huawei Watch 3

De nya klockorna har samma hälso- och träningsfunktioner som sina föregångare, men båda modellerna i Huawei Watch 3-serien har nu också en exakt termometer som mäter hudtemperaturen.

Dessutom finns det andra nya funktioner som registrering av handtvätt och fall.

Huawei Watch 3
De nya Huawei-klockorna har en 3D-roterande krona som ger taktil feedback. (Foto: Huawei)

Lättare att sätta en personlig prägel

Båda de nya smartklockorna har en polerad boett i rostfritt stål som pryds av en stor skärm med ultra-välvt 3D-glas. Som första Huawei-klockor har de också en 3D-roterande krona som ger taktil feedback.

HarmonyOS 2 introducerar också ett helt nytt användargränssnitt med en gitter-meny för appar, som kompletterar 3D-kronan för att ge en smidigare och mer intuitiv användarupplevelse, lovar den kinesiska tillverkaren.

Dessutom har Watch 3-serien ett mer omfattande urval av urtavlor och armband, som gör att användarna kan göra sin klocka personlig. Med ett brett utbud av teman, inklusive teknik, spel, DIY och korta videor, kan urtavlorna blandas och matchas med remmar av fluorelastomer, nylon, läder, rostfritt stål och titan.

Huawei Watch 3-klockor kan anpassas med många olika teman, inklusive teknik, spel, DIY och korta videor. (Foto: Huawei)

Fitness och hälsa

Enligt Huawei kan båda klockorna i den nya Watch 3-serien fungera som en professionell träningsassistent som har fler än 100 träningslägen, hudtemperaturavkänning med den nya termometern, fall-igenkänning och SOS-larm.

Dessutom har den hälsoövervakningsfunktioner som hjärtfrekvens, SpO2 och sömn.

Tillgänglighet

Huawei har inte berättat så mycket om skillnaderna mellan de två klockorna. I pressmeddelandet anges dock att Huawei Watch 3 Pro har extra lång batteritid, som stöder 5 dagars batteritid i smartläge och 21 dagar i ultralångt batteritidsläge.

Båda produkterna förväntas släppas i Sverige under tredje kvartalet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Rulla till toppen