Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google avslöjar detaljer om kommande Pixel Watch 2

Den nya Google-smartklockan får IP-certifiering och nya sensorer.

Av / 2023-09-13 - 11:20
Google avslöjar detaljer om kommande Pixel Watch 2

I ett försök att stjäla lite uppmärksamhet från gårdagens iPhone 15 och Apple Watch-lansering har Google släppt några videor om sina kommande produkter. Först fick vi veta några detaljer om Pixel 8-mobilen och nu får vi även se smartklockan.

Läs också Pixel 8 kostar över 10 000 kr Nu är inte bara utseendet känt utan detaljerna kommer på plats, och det ser ut som att vi får krossa spargrisen.

I den korta videon får vi se klockan snurra framför oss på skärmen, och har man ögonen med sig kan man faktiskt uppfatta några detaljer. Det första och kanske minst intressanta är att designen är i princip oförändrad. Det enda man kan se som skiljer modellerna åt är att kronan inte sticker ut lika mycket.

Skärmbild från Googles video

Betydligt mer intressant är att det skymtar förbi en IP68-märkning på baksidan. Föregångaren sades vara vattentät till 50 meter, en så kallad 5ATM-märkning, men den saknade IP-certifiering. Men den nya modellen är alltså fullständigt dammtät, och tryckvattentät, vilken innebär nedsänkning i vatten över 1m i 30 minuter.

Skärmbild från Googles video

Det andra man kan se på baksidan är att sensorerna har flyttats omkring, vilket lär bero på att man antingen förbättrat sensorerna eller tillfört nya. Rykten har gått om att den kommer att få ärva den elektrodermiska sensorn från Fitbit, vilket skulle göra det möjligt att mäta stressnivå.

I videon visas även att Google börjar ta förbeställningar på klockan den 4 oktober. Det vill säga dagen för lanseringseventet. Om den nu släpps i Skandinavien. Vid lanseringen av Pixel 7 förra året visade man upp den första klockan, bara för att avsluta med att den bara skulle säljas i utvalda länder.

Läs också Google överöser dig med pixlar Google Pixel-telefonen är bara början. Pixel ska vara en stor familj av enheter i alla storlekar. Om du tycker att det liknar Apple är det knappast en slump.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Rulla till toppen