Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google avslöjar detaljer om kommande Pixel Watch 2

Den nya Google-smartklockan får IP-certifiering och nya sensorer.

Av / 2023-09-13 - 11:20
Google avslöjar detaljer om kommande Pixel Watch 2

I ett försök att stjäla lite uppmärksamhet från gårdagens iPhone 15 och Apple Watch-lansering har Google släppt några videor om sina kommande produkter. Först fick vi veta några detaljer om Pixel 8-mobilen och nu får vi även se smartklockan.

Läs också Pixel 8 kostar över 10 000 kr Nu är inte bara utseendet känt utan detaljerna kommer på plats, och det ser ut som att vi får krossa spargrisen.

I den korta videon får vi se klockan snurra framför oss på skärmen, och har man ögonen med sig kan man faktiskt uppfatta några detaljer. Det första och kanske minst intressanta är att designen är i princip oförändrad. Det enda man kan se som skiljer modellerna åt är att kronan inte sticker ut lika mycket.

Skärmbild från Googles video

Betydligt mer intressant är att det skymtar förbi en IP68-märkning på baksidan. Föregångaren sades vara vattentät till 50 meter, en så kallad 5ATM-märkning, men den saknade IP-certifiering. Men den nya modellen är alltså fullständigt dammtät, och tryckvattentät, vilken innebär nedsänkning i vatten över 1m i 30 minuter.

Skärmbild från Googles video

Det andra man kan se på baksidan är att sensorerna har flyttats omkring, vilket lär bero på att man antingen förbättrat sensorerna eller tillfört nya. Rykten har gått om att den kommer att få ärva den elektrodermiska sensorn från Fitbit, vilket skulle göra det möjligt att mäta stressnivå.

I videon visas även att Google börjar ta förbeställningar på klockan den 4 oktober. Det vill säga dagen för lanseringseventet. Om den nu släpps i Skandinavien. Vid lanseringen av Pixel 7 förra året visade man upp den första klockan, bara för att avsluta med att den bara skulle säljas i utvalda länder.

Läs också Google överöser dig med pixlar Google Pixel-telefonen är bara början. Pixel ska vara en stor familj av enheter i alla storlekar. Om du tycker att det liknar Apple är det knappast en slump.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Ljud & Bild
Rulla till toppen