Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

En betydligt mer prisvärd OnePlus har äntligen lanseras

Ny mellanklassmobil med 5G i butik från den 4 augusti.

Av / 2020-07-21 - 16:48
En betydligt mer prisvärd OnePlus har äntligen lanseras

I slutet av juni bekräftade kinesiska OnePlus slutligen att företaget var på väg med en ny mellanklass smartphone.

Detta efter flera månader av rykten om en kommande budget-mobil från OnePlus, som många trodde skulle heta OnePlus Z. Istället meddelade OnePlus grundare och VD Pete Lau att den nya smartmobilen skulle heta OnePlus Nord.

Den nya produktlinjen har bland annat varit en önskan från OnePlus online-community, som länge har efterfrågat en ännu billigare smartphone. Inte minst som OnePlus premiummobiler – som OnePlus 7T Pro McLaren och OnePlus 8 Pro – har blivit dyrare och dyrare.

OnePlus Nord kommer bl.a. i färgen Blue Marble. (Foto: OnePlus)

Nu är den här. OnePlus Nord har just presenterats vid ett virtuellt evenemang som kunde se med Hjälp av Augmented Reality via mobiltelefonen.

OnePlus hade dock läckt nästan varje detalj om den nya mobilen i flera veckor, så det fanns inga överraskningar att komma för de många OnePlus-fans som följde lanseringen.

För 4 590 kronor (för 8 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme) eller 5 590 kronor (för 12 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme) erbjuder OnePlus Nord 6,44″ Fluid AMOLED-skärm med en uppdateringshastighet på 90 Hz (samma uppdateringsfrekvens som förra årets toppmodeller OnePlus 7 Pro och OnePlus 7T Pro McLaren) och en skärmupplösning på rejäla 2400 x 1080 pixlar (409 ppi).

Dessutom en Snapdragon 765-processor med 5G, Android 10 (med OnePlus eget OxygenOS-gränssnitt i version 10.5) och ett 4115 mAh-batteri som kan laddas från 0% till 70% på en halvtimme via Warp Charge 30T. Oneplus Nord får däremot ingen trådlös laddning.

Den nya mellanklass-mobilen har fyrdubbel kamera. OnePlus Nords primära kamera har samma 48 MP Sony IMX586 sensor som den långt dyrare OnePlus 8. (Foto: OnePlus)

Fyrdubbla kamera

OnePlus Nords primära kamera har utrustats med samma 48 MP Sony IMX586 sensor som mycket dyrare OnePlus 8. Således har den primära linsen både optisk bildstabilisering och en bländare på f/1.75.

Dessutom finns det en 8MP 14mm ultra-vidvinkelobjektiv (119°) samt ett makroobjektiv och ett djupsensor. Både den primära linsen och ultra-vidvinkelobjektiv kan ta bilder i nattläge.

Den nya mellanklassmobilen är också den första modellen med dubbla frontkameror från OnePlus. Således har OnePlus Nord på framsidan utrustats med en primär lins på 32MP samt ett extra 8MP ultra-vidvinkelobjektiv (105°), så du också får med vännerna i dina selfies.

Google-appar

Även om OnePlus Nord levereras med OnePlus eget OxygenOS-gränssnitt kommer det att vara utan företagets egna samtals- och meddelandeappar.

Istället levereras OnePlus Nord med Googles telefonapp, samt med Google Messages för meddelanden. Den senare stöder bland annat följande: RCS funktionalitet, som bland annat stöds av Telia.

OnePlus Buds är de första True Wireless öronpropparna från från OnePlus. (Foto: OnePlus)

OnePlus Buds

Förutom OnePlus Nord lanserade den kinesiska mobiltillverkaren också en ny uppsättning True Wireless öronproppar vid dagens virtuella evenemang.

OnePlus Buds levereras med trådlös laddning och kan spela i upp till 10 timmar på en laddning. De kan laddas ytterligare tre gånger i det medföljande etuiet.

Öronpropparna har 13,4 mm dynamiska element samt Bass Boost och Dolby Atmos.

Prislappen hamnar på 999 kronor.

Pris och tillgänglighet

Som nämnts kommer OnePlus Nord i två färger (Blue Marble och Gray Onyx) i två versioner (8GB / 128 GB och 12 GB / 256 GB), som kostar respektive 4 590 kronor och 5 590 kronor. Telefonen kan förbeställas nu på http://www.oneplus.com/nord/popups, hos Webhallen, Netonnet, Dustin, Inet, Elgiganten, Telia och Telenor.

Från den 4 augusti finns den att köpa på http://onepl.us/Sweden eller i butik.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Rulla till toppen