Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: OnePlus 7 Pro

OnePlus i stället för Huawei?

OnePlus 7 Pro är mobilen du ska välja i stället för toppmodellerna från Apple, Huawei och Samsung.

Publicerad 2019-10-17 - 10:56
OnePlus 7 Pro
Peter Gotschalk

Skärmen på OnePlus 7 Pro är ett kapitel för sig. Upplösningen är hög (516 ppi), ljusstyrkan likaså. Och AMOLED-tekniken ger en knivskarp bild med dynamiska färger. Men det är uppdateringsfrekvensen 90 Hz som verkligen gör skillnad. I praktiken innebär den högre uppdateringshastigheten att hela gränssnittet i OnePlus 7 Pro – alla menyer, ikoner och animationer – visas med fler bilder per sekund än i konkurrerande mobiler. Med hjälp av samma HDR 10+-teknik som Samsung Galaxy S10+ ser OnePlus dessutom till att videoinnehåll från exempelvis Netflix och YouTube visas med bättre kontrast, mer djup och mer realism än på någon annan mobilskärm jag har sett.

OnePlus 7 Pro har ett ljud som – precis som skärmen – är helt enastående. OnePlus har nästan byggt in en ghettoblaster från 80-talet i 7 Pro. Så bra låter det när man spelar spel eller tittar på video utan att använda hörlurar. Ljudet får också ett extra lager djup av den ovan nämnda utmärkta haptiska motorn, så man nästan får en känsla av att sitta med en handhållen spelkonsol när man spelar.

Samtliga Benchmark-test bekräftar mina subjektiva upplevelser. Den nya toppmodellen från OnePlus är den snabbaste och mest kraftfulla mobiltelefonen vi någonsin testat!

Sådana häftiga prestanda sliter dock på batteriet. Lyckligtvis har OnePlus 7 Pro så kallad Warp Charge, som översatt till svenska är en 30-watts snabbladdning som laddar batteriet till 100 % på mindre än en timme.

Slutsats

Du ska köpa OnePlus 7 Pro nästa gång du har bestämt dig för en ny flaggskeppsmobil. Det är helt säkert. OnePlus 7 Pro levereras med marknadens suveränt bästa mobilskärm som tack vare 90 Hz uppdateringshastighet och en ny förbättrad haptisk motor ger en lättflytande, levande och blixtsnabb användarupplevelse som är helt unik. I kombination med ett riktigt potent ljud och prestanda som tillhör den absoluta täten, får man leva med att batteriet inte är marknadens bästa. Särskilt om man tittar på prislappen. Till och med den dyraste versionen av OnePlus 7 Pro är markant billigare än konkurrenterna. Det måste svida för Huawei att se sig slagna på priset. PGO

Knivskarp OLED-TV från Sony

Ny fullträff från Samsung

Spelarens våta dröm?

Rulla till toppen