Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Apple lanserar iPhone 12 den 13 oktober

Under rubriken "Hi, Speed" har Apple bjudit in till den andra produktlanseringen på bara en månad.

Av / 2020-10-07 - 14:02
Apple lanserar iPhone 12 den 13 oktober

Det har bara gått drygt tre veckor sedan Apple lanserade Apple Watch 6 och Apple Watch SE samt två nya iPads, men på tisdag händer det igen. Apples nästa produktlansering kommer att ske den 13 oktober under rubriken ”Hi, speed”, och vi vågar oss på att gissa att lanseringen i första hand kommer att vara om iPhone 12.

Nästa produktlansering från Apple kommer att äga rum tisdagen den 13 oktober kl 19:00 svensk tid. (Foto: Apple)

Aktuella rykten om iPhone 12

Och nu när lanseringen är så nära, är det dags att titta på vad Apple har på gång för den kommande iPhone.

Enligt 9to5mac.com väntas Apple lansera hela fyra nya iPhone 12-modeller: en 5.4-tums iPhone 12, en 6.1-tums iPhone 12 Max, en 6.1-tums iPhone 12 Pro och sist men inte minst en 6.7-tums iPhone 12 Pro Max. Den största skillnaden mellan de olika modellerna – utöver skärmstorleken – är kamerorna.

iPhone 12 och iPhone 12 Max förväntas ha två kameralinser – det vill säga som den befintliga iPhone 11 – medan iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max båda förväntas ha trippel-kamera och en helt ny LiDAR scanner. LiDAR står för ”Light Detection and Ranging” och är en teknik för realtidsmätning av omgivningen i 3D. Tekniken är också känd från självkörande bilar, som använder LiDAR för att orientera sig.

Alla iPhone 12-modeller få OLED-skärm samt 5G (mmWave 5G samt sub-6GHz 5G). Designmässigt sägs det bli en återgång till utseendet med skarpa linjer och kanter i kombination med rundade hörn som vi känner igen från iPhone 4 och iPhone 5 – och nu också den nya versionen av iPad Air.

One more thing …

Uppmärksamma läsare har kanske lagt märke till att hörlurar och högtalare från företag som Bose, Logitech och Sonos inte har kunnat köpas i Apples webbutik sedan slutet av september.

Nu har affärsmediet Bloomberg rapporterat att anställda i Apples fysiska butiker också har ombetts att ta bort produkterna från hyllorna. I butikerna – fysiska såväl som online – finns bara produkter från Apples egna märke Beats.

Med nästa veckas lansering händelse i åtanke, är det kanske inte så konstigt. Många rykten säger nämligen att Apple själva är på väg med ”riktiga” over-ear hörlurar som heter AirPods Studio. Liksom att elektronikjätten från Cupertino också planerar att lansera en mini-version av Apples smarta HomePod-högtalare. HomePod mini bör vara i samma kategori som Google Home Mini i fråga om storlek och pris.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen