TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny läcka avslöjar specifikationerna till Galaxy S20, S20+ och S20 Ultra

S20 och S20+ är snarlika men S20 Ultra får en enorm skärm och Samsungs bästa kamera hittills.

forfatter
Publicerad 2020-01-18 - 15:10

Samsung tycks inte kunna bevara en hemlighet. I vilket fall som helst har den koreanska elektronikjätten haft svårt att låta bli läcka information om deras kommande flaggskeppsmobiler Galaxy S20, Galaxy S20+ och Galaxy S20 Ultra, som lanseras officiellt 11 februari.

Redan i måndags kunde vi berätta att en läcka hade avslöjat bilder på de kommande mobilerna och att de heter Samsung Galaxy S20 (och inte Galaxy S11, som vi räknade med), samt att det skulle komma tre versioner i den nya serien, varav en var monstermodellen Galaxy S20 Ultra.

Nu är det dags igen. En ny läcka på webbplatsen mysmartprice.com har avslöjat praktiskt taget alla specifikationer för de tre modellerna.

Här är en komplett översikt:

(Skärmdump: mysmartprice.com)

Specifikationerna avslöjar att vi har mycket att se fram emot när de nya Galaxy S20-modellerna dyker upp i butikerna.

3 x 120 Hz Fluid Display

Först och främst får hela serien 120 Hz AMOLED-skärmar. Det är samma sorts skärm som OnePlus just har berättat är på väg i deras OnePlus 8-serie, och den höga uppdateringsfrekvensen innebär att användarupplevelsen kommer att vara extremt smidig och responsiv.

Den vanliga S20-modellen får nästan samma storlek på skärmen som nuvarande Galaxy S10, alltså 6,2 tum, medan skärmen på kommande S20+ med sina 6,7 tum är nästan lika stor som på nuvarande Galaxy Note 10+.

6,9 tum innebär att Galaxy S20 Ultra får den största skärmen på någon Samsung-mobil.

Alla modeller har både Android 10 och Samsungs egen Exynos 990 7nm-processor.

Läckta bilder av Galaxy S20+ från Twitter-användaren OnLeaks visar Samsungs kameramodul. (Foto: OnLeaks)

Extrem kamera

Den största skillnaden är kamerorna. Både S20 och S20+ har 3x optisk zoom samt telelins och ultravidvinkel. S20+ har även en ToF-lins som mäter avstånd och djup.

Men Samsung Galaxy S20 Ultra sticker verkligen ut. Den allra största modellen har nämligen en huvudkamera med hela 108 Mp – och dessutom upp till 10x optisk zoom. Vi ser fram emot att få se om den läckta informationen stämmer.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Inga reservdelar: Kunder får vänta i flera månader Apple släpar efter med reparationer.
Nu kan du köpa Huawei Watch GT 3 Pro Titanium och Ceramic Nyligen skrev vi om en ny generation smarta produkter från Huawei som var på gång. Nu är väntan över för en del - Watch GT3 Pro finns att köpa.
Inga fler utgåvor av Samsungs folkmobil. Det kommer aldrig släppas någon Samsung Galaxy S22 FE.
Så ser den ut! [UPPDATERAD] Kanske för att undvika läckor har Nothing själv "läckt" bild av företagets kommande smartphone.
5G-mobil för under 3 000 kronor Motorola lanserar ännu en billig mobil med 5G.
Så blir iPadOS 16 Många av de nya funktionerna har iPadOS gemensamt med macOS och iOS.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend