Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

LG G6 är stor men liten

Stor skärm i ovanligt format fast med relativt små yttermått

Skrivet av / 2017-02-27 - 13:14
LG G6 är stor men liten

Den nya modellen av G-serien som visades upp på Mobile World Congress skiljer sig radikalt från LG G5. Då den förra var en väldigt experimentell modell med utbytbara moduler, medan G6 är mer traditionell.

(Foto: Ljud & Bild)

Vad som verkligen inte är traditionellt är skärmen. Den 5,7 tum stora QHD+ (2880 x 1440) skärmen är i ”18:9” format, dvs att den är dubbelt så hög som vid (2:1). Det ger ett antal intressanta möjligheter att dela skärmen då man lätt får två exakt lika stora kvadrater att leka med.

(Foto: Ljud & Bild)

Som att filma på övre halvan och ta stillbilder på den nedre. Eller ta bildserier och kunna se föregående samtidigt på skärmen. Men man menar även att det är ett idealt format för film. Med tanke på alla redan existerande filmformat så är vi inte säkra på att det behövs ett till…

(Foto: Ljud & Bild)

Vad som däremot är intressant för filmtittande är att skärmen är certifierad för HDR enligt Dolby Vision HDR10. Det ger större dynamik och möjlighet att visa väldigt ljusa och mörka partier samtidigt.

(Foto: Ljud & Bild)

Trots den stora skärmen är yttermåtten inte så stora som man skulle kunna tro. Den långsmala skärmen gör att mobilen kan hållas smal så att den är relativt hanterlig med en hand.

(Foto: Ljud & Bild)

Kamerorna består av en 13 MP vidvinkellins (125 grader) med F2,4, samt en standard (71 grader) 13 MP med F1,8 och optisk bildstabilisering. Den har även optisk zoom. Selfiekameran är 5MP F2,2.

(Foto: Ljud & Bild)

LG har velat göra en minimalistisk mobil utan något onödigt där ingenting sticker ut. Inte ens kameralinserna, vilket ger en trevligt flat baksida. Den är tålig också med en IP68 klassning mot damm och vatten.

Processor: Snapdragon 821
Mått: 149 x 72 x 7,9 mm
Vikt: 163 gram
Batteri: 3300 mAh

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen