Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Breddat plattutbud från Samsung

Nya lyxiga surfplattor med penna och med eller utan tangentbord

Skrivet av / 2017-02-27 - 15:55
Breddat plattutbud från Samsung

Som väntat blev det ingen Galaxy S8 på Mobile World Congress. Samsung väljer istället att presentera den vid ett separat tillfälle senare. Istället utökar man sin familj av surfplattor med Galaxy Tab S3 samt Galaxy Book.

(Foto: Ljud & Bild)

Galaxy Tab S3 är en flexibel surfplatta som kan användas för att vara kreativ, bli underhåller eller jobba. Den 9,7 tum stora skärmen gör den lagom stor och den klarar 4K-uppspelning. Designen har uppdaterats med inspiration från Galaxy S7 och Galaxy A.

(Foto: Ljud & Bild)

S-Pen har fått fler funktioner så att man kan anteckna i PDF-dokument, översätta text eller göra noteringar utan att låsa upp skärmen. Det är också Samsungs första platta med fyra högtalare, med ljud trimmat av AKG.

Den lanseras 21 april och kan fås i svart eller silver.

Samsung Galaxy Tab S3 med wifi kostar 7 000 kronor.
Vill man också ha 4G-uppkoppling blir det 8 000 kronor.

(Foto: Ljud & Bild)

För en än mer laptop-liknande upplevelse finns Galaxy Book som har ett tangentbord. Den kör Windows 10 och kan också användas med S-Pen. Galaxy Book kan fås i storlekarna 10,6 tum eller 12 tum.

(Foto: Ljud & Bild)

Samsung visade också upp en uppdaterad Gear VR där det nu följer med en handkontroll. Den kan användas både som fjärrkontroll och gamepad. Genom att effektivisera styrningen ska det bli mindre tröttande vid långa sessioner. Handkontrollen funkar även med den gamla modellen och ska kunna köpas separat.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen