Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Färgglad Huawei P10 med superkamera

En seriös mobil med senaste tekniken men oväntat pigga färgval

Skrivet av / 2017-02-27 - 14:47
Färgglad Huawei P10 med superkamera

Föregångaren Huawei P9 stack ut från mängden genom de dubbla kamerorna med Leica-optik. Men den släpade efter på områden som skärm och prestanda. Det verkar Huawei ha velat göra något åt med nya P10.

(Foto: Ljud & Bild)

Kameralösningen är den samma, med en monokrom sensor och en färgsensor. De jobbar tillsammans så att man kan fånga både detaljer och färg på en gång. Men kvaliteten ska ha tagit ett steg upp i vad man kallar ”Dual camera 2.0 Pro edition” i Plus-modellen.

(Foto: Ljud & Bild)

Optiken har en utmärkt ljuskänslighet på F1,8 och man har ökat på upplösningen i den monokroma sensorn till 20 MP. Standardmodellen får nöja sig med F2,2. De har också en hybridzoom, vilket vi tolkar som att man beskär den högupplösta bilden från den monokroma sensorn.

(Foto: Ljud & Bild)

Även selfiekameran har fått sig en uppgradering med ljusstyrka F1,9 och en ny sensor som ska fungera bättre i mörka miljöer.

Man har även tagit prestanda på allvar med den nya Kirin 960-processorn som ska vara 18% snabbare, med nästan dubbelt så bra grafikprestanda. Även prestanda för data har skruvats upp med 4 antenner för mobildata i Plus-modellen, vilket ska ge bättre mottagning där det är dålig täckning. Samma för wifi där man använder dubbla antenner i båda modellerna.

Skärmen på standardmodellen har blivit aningen mindre, med behållen FHD upplösning, medan den nya Plus-modellen fått en 5,5 tums skärm med 2560 x 1440 upplösning.

(Foto: Ljud & Bild)

Vad som förvånade lite är att man i kontrast till det ganska konservativa utseendet på P9 har tagit designen på P10 till nya höjder. Fingeravtryckssensorn på framsidan är täckt av glas och kan användas för svepgester.

(Foto: Ljud & Bild)

Baksidan är metallskimrande och kan fås i en mängd glada färger. Dessutom släpper Huawei en mängd skal med intressanta motiv.

(Foto: Ljud & Bild)

Den har även gjorts 80% tåligare och är vattenresistent. Batteriet är på generösa 3750 mAh.

Huawei P10 har 4 GB minne och 64 GB lagring, kostar 649 euro.
Huawei P10 Plus med samma minne kostar 699 euro.
Med 6 Gb minne och 128 GB lagring kostar Plus 799 euro.

 

Huawei Watch 2

Man visade också upp sin nya smartklocka Watch 2. Eftersom Googles lanseringspartner LG väljer att avvakta med sin klocka på den Skandinaviska marknaden innebär det att Huawei faktiskt blir först ut med Android Wear 2.o här.

(Foto: Ljud & Bild)

Det trevliga är att den kan fås med SIM-kort vilket gör att man kan lämna mobilen hemma på löparturen. Klockan har sin egen uppkoppling så att man inte missar meddelanden, samt kan strömma musik direkt till den.

Läs testet i aprilnumret, eller på webben innan dess!

Huawei Watch 2 med bluetooth kostar 329 euro
Med 4G i tillägg blir det 379 euro
Den designade Classic-modellen kostar 399 euro

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen