Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Samsung Galaxy Buds Pro med ljud från AKG

Samsungs nya trådlösa öronproppar har intelligent aktiv brusreducering.

Av / 2021-01-14 - 17:06
Samsung Galaxy Buds Pro med ljud från AKG

Ljudet är utvecklat av AKG, som Samsung köpte för drygt tre år sedan, men Galaxy Buds Pro är gjorda för att passa in perfekt i Samsungs ekosystem av Galaxy-produkter.

Användaren behöver inte ägna sig åt manuella justeringar eftersom Galaxy Buds Pro enkelt växlar automatiskt mellan enheter, till exempel Galaxy-telefoner och -surfplattor. Om det ringer till din Galaxy S21 medan du tittar på en video på din Galaxy Tab S7, pausar den nya Auto Switch-funktionen videon så att du kan besvara samtalet ostört med öronsnäckorna. När samtalet är avslutat växlas ljudanslutningen automatiskt tillbaka till surfplatta där videon spelas, berättar Samsung i ett pressmeddelande.

Jämfört med föregångarna i Galaxy-serien – till exempel Galaxy Buds Live och de ursprungliga Samsung Galaxy Buds – har Galaxy Buds Pro ett större ljud tack vare ett baselement på 11 millimeter som gör ljudbilden djupare och en diskant på 6,5 millimeter för de höga tonerna.

Om öronpropparna används för mobilsamtal urskiljs användarens röst från bakgrundsljud med hjälp av tre mikrofoner och en röstinspelningsenhet (VPU), så att talet blir klart och tydligt. En av de externa mikrofonerna har ett högt signal/brus-förhållande som hjälper till att eliminera störande bakgrundsbrus. Dessutom har Samsung integrerat sin nya Wind Shield-teknik i Galaxy Buds Pro, där designen har minimerat det område av hörlurarna som utsätts för vind och på så sätt filtrerar bort störande ljud.

Galaxy Buds Pro finns i tre färger: Phantom Black och Phantom Silver samt i Phantom Violet, vilket matchar mobiltelefonerna i Galaxy S21-serien. (Foto: Samsung)

Intelligent ANC-teknik

När användaren behöver fokusera på jobbet eller vill stänga ute världen en liten stund går det att minska bakgrundsbruset med upp till 99 procent eller finjustera det till valfri nivå. Med Ambient Sound-funktionen kan användaren välja att förstärka närliggande ljud med mer än 20 decibel.

Dessutom fungerar ANC och Ambient Sound automatiskt tillsammans och anpassar sig efter miljön för att optimera ljudet. Galaxy Buds Pro registrerar när användaren pratar och kan automatiskt växla mellan att sänka och höja ljud utifrån.

Öronpropparna stänger också av musiken när de märker att användaren pratar, även om Ambient Sound är aktivt eller om ANC är avstängt.

Med den aktiva brusreduceringen påslagen kan Galaxy Buds Pro spela musik i upp till fem timmar på en laddning.

Pris och tillgänglighet

Galaxy Buds Pro finns i tre färger: Phantom Black och Phantom Silver samt i Phantom Violet, vilket matchar mobiltelefonerna i Galaxy S21-serien.

De släpps på utvalda marknader den 15 januari och har ett riktpris på 2 500 kronor.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

1 reaktion på ”Samsung Galaxy Buds Pro med ljud från AKG”

  1. Är väl ändå Galaxy Buds+ som är föregångaren till dessa?
    Galaxy Buds Live är ju en annan serie av hörlurar?

    Stängda gentemot öppna hörlurar 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen