Samsung Galaxy Buds Pro med ljud från AKG

Samsungs nya trådlösa öronproppar har intelligent aktiv brusreducering.
Annons
Annons
forfatter

Ljudet är utvecklat av AKG, som Samsung köpte för drygt tre år sedan, men Galaxy Buds Pro är gjorda för att passa in perfekt i Samsungs ekosystem av Galaxy-produkter.

Användaren behöver inte ägna sig åt manuella justeringar eftersom Galaxy Buds Pro enkelt växlar automatiskt mellan enheter, till exempel Galaxy-telefoner och -surfplattor. Om det ringer till din Galaxy S21 medan du tittar på en video på din Galaxy Tab S7, pausar den nya Auto Switch-funktionen videon så att du kan besvara samtalet ostört med öronsnäckorna. När samtalet är avslutat växlas ljudanslutningen automatiskt tillbaka till surfplatta där videon spelas, berättar Samsung i ett pressmeddelande.

Jämfört med föregångarna i Galaxy-serien – till exempel Galaxy Buds Live och de ursprungliga Samsung Galaxy Buds – har Galaxy Buds Pro ett större ljud tack vare ett baselement på 11 millimeter som gör ljudbilden djupare och en diskant på 6,5 millimeter för de höga tonerna.

Om öronpropparna används för mobilsamtal urskiljs användarens röst från bakgrundsljud med hjälp av tre mikrofoner och en röstinspelningsenhet (VPU), så att talet blir klart och tydligt. En av de externa mikrofonerna har ett högt signal/brus-förhållande som hjälper till att eliminera störande bakgrundsbrus. Dessutom har Samsung integrerat sin nya Wind Shield-teknik i Galaxy Buds Pro, där designen har minimerat det område av hörlurarna som utsätts för vind och på så sätt filtrerar bort störande ljud.

Galaxy Buds Pro finns i tre färger: Phantom Black och Phantom Silver samt i Phantom Violet, vilket matchar mobiltelefonerna i Galaxy S21-serien. (Foto: Samsung)

Intelligent ANC-teknik

När användaren behöver fokusera på jobbet eller vill stänga ute världen en liten stund går det att minska bakgrundsbruset med upp till 99 procent eller finjustera det till valfri nivå. Med Ambient Sound-funktionen kan användaren välja att förstärka närliggande ljud med mer än 20 decibel.

Annons

Dessutom fungerar ANC och Ambient Sound automatiskt tillsammans och anpassar sig efter miljön för att optimera ljudet. Galaxy Buds Pro registrerar när användaren pratar och kan automatiskt växla mellan att sänka och höja ljud utifrån.

Öronpropparna stänger också av musiken när de märker att användaren pratar, även om Ambient Sound är aktivt eller om ANC är avstängt.

Med den aktiva brusreduceringen påslagen kan Galaxy Buds Pro spela musik i upp till fem timmar på en laddning.

Pris och tillgänglighet

Galaxy Buds Pro finns i tre färger: Phantom Black och Phantom Silver samt i Phantom Violet, vilket matchar mobiltelefonerna i Galaxy S21-serien.

De släpps på utvalda marknader den 15 januari och har ett riktpris på 2 500 kronor.

Annons

 

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

  1. Är väl ändå Galaxy Buds+ som är föregångaren till dessa?
    Galaxy Buds Live är ju en annan serie av hörlurar?

    Stängda gentemot öppna hörlurar 🙂

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Två nya mobiler med fokus på kameran.
Sony har i dag lanserat det senaste tillskottet i Xperia 10-serien. Den nya modellen är den första i serien som har 5G.
Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.
Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.