Samsung Galaxy Buds Pro med ljud från AKG

Samsungs nya trådlösa öronproppar har intelligent aktiv brusreducering.
Annons
Annons
forfatter

Ljudet är utvecklat av AKG, som Samsung köpte för drygt tre år sedan, men Galaxy Buds Pro är gjorda för att passa in perfekt i Samsungs ekosystem av Galaxy-produkter.

Användaren behöver inte ägna sig åt manuella justeringar eftersom Galaxy Buds Pro enkelt växlar automatiskt mellan enheter, till exempel Galaxy-telefoner och -surfplattor. Om det ringer till din Galaxy S21 medan du tittar på en video på din Galaxy Tab S7, pausar den nya Auto Switch-funktionen videon så att du kan besvara samtalet ostört med öronsnäckorna. När samtalet är avslutat växlas ljudanslutningen automatiskt tillbaka till surfplatta där videon spelas, berättar Samsung i ett pressmeddelande.

Jämfört med föregångarna i Galaxy-serien – till exempel Galaxy Buds Live och de ursprungliga Samsung Galaxy Buds – har Galaxy Buds Pro ett större ljud tack vare ett baselement på 11 millimeter som gör ljudbilden djupare och en diskant på 6,5 millimeter för de höga tonerna.

Om öronpropparna används för mobilsamtal urskiljs användarens röst från bakgrundsljud med hjälp av tre mikrofoner och en röstinspelningsenhet (VPU), så att talet blir klart och tydligt. En av de externa mikrofonerna har ett högt signal/brus-förhållande som hjälper till att eliminera störande bakgrundsbrus. Dessutom har Samsung integrerat sin nya Wind Shield-teknik i Galaxy Buds Pro, där designen har minimerat det område av hörlurarna som utsätts för vind och på så sätt filtrerar bort störande ljud.

Galaxy Buds Pro finns i tre färger: Phantom Black och Phantom Silver samt i Phantom Violet, vilket matchar mobiltelefonerna i Galaxy S21-serien. (Foto: Samsung)

Intelligent ANC-teknik

När användaren behöver fokusera på jobbet eller vill stänga ute världen en liten stund går det att minska bakgrundsbruset med upp till 99 procent eller finjustera det till valfri nivå. Med Ambient Sound-funktionen kan användaren välja att förstärka närliggande ljud med mer än 20 decibel.

Dessutom fungerar ANC och Ambient Sound automatiskt tillsammans och anpassar sig efter miljön för att optimera ljudet. Galaxy Buds Pro registrerar när användaren pratar och kan automatiskt växla mellan att sänka och höja ljud utifrån.

Öronpropparna stänger också av musiken när de märker att användaren pratar, även om Ambient Sound är aktivt eller om ANC är avstängt.

Med den aktiva brusreduceringen påslagen kan Galaxy Buds Pro spela musik i upp till fem timmar på en laddning.

Pris och tillgänglighet

Galaxy Buds Pro finns i tre färger: Phantom Black och Phantom Silver samt i Phantom Violet, vilket matchar mobiltelefonerna i Galaxy S21-serien.

De släpps på utvalda marknader den 15 januari och har ett riktpris på 2 500 kronor.

 

/ registrera dig för att läsa den här artikeln gratis

Jag accepterar Ljud & Bilds villkor. Jag vill ta emot nyhetsbrev och information, som skickas ut ett par gånger i månaden. Jag kan när som helst avregistrera mig.

Var vänlig bekräfta innan du registrerar dig

Fortsätt med Google

eller registrera dig via e-post

Glömt lösenordet? Ange din e-postadress, så får du ett mail med en länk så att du kan ange ett nytt lösenord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

  1. Är väl ändå Galaxy Buds+ som är föregångaren till dessa?
    Galaxy Buds Live är ju en annan serie av hörlurar?

    Stängda gentemot öppna hörlurar 🙂

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Före detta anställda anklagar Huawei för diskriminering och för att blanda sig i deras privatliv.
Nio nya kinesiska teknikföretag nu blockerade från amerikanska investerare
Precis som förra året kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre olika varianter: Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra.
Samsung har just bjudit in media till årets första Galaxy Unpacked presentation.
Nya smarta lås som du kan prata med – och som kan prata med dina andra smarta enheter.
Med ännu en global aktör på den nordiska marknaden hårdnar kampen om strömningsabonnenterna.
Strömningsförstärkare som kan allt man ber den om – och lite till.
Får längre räckvidd och mer plats.
Gör dig beredd på ännu snabbare trådlöst internet! Netgear Nighthawk RAXE500 är världens första router med Wi-Fi 6E.
I dag in svärs USA:s 46:e president in och amerikanerna, världen och den fria pressen kan börja lägga en fyra år lång mardröm bakom sig.
I dag har den nya kompakta SUVen Mercedes-Benz EQA officiell världspremiär. Se video från lanseringen här!
Nikolaj Coster-Waldau har huvudrollen i en dansk Netflix-film.
En gång i tiden var jakten på det optimala ljudet varje ung mans hobby. Numera föredrar de flesta att spisa musik som bakgrundsunderhållning. Den gamla goda tiden kommer aldrig tillbaka. Men nuet påminner ändå lite om den.
Netflix har säkrat Gal Gadots nästa film.
Så mycket ljud som möjligt från små kabinett.
På CES-mässan visade Razer upp en gaming-stol med utrullningsbar OLED-skärm! Har den massage också?