TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Polk Audio Magnifi Mini AX får Dolby Atmos och DTS: X

Polk Audio har uppdaterat sin populära miniatyrplanka med flera viktiga finesser.

forfatter
Publicerad 2022-03-19 - 09:00

Kompakta ljudplankor är i ropet som aldrig förr: De tar liten plats, men kan ge en massiv förbättring av TV-ljudet – och behöver inte kosta en förmögenhet. Nu är Polk Audio redo med en ny kandidat: den superkompakta Magnifi Mini-AX.

Läs också Polk Audios första soundbar med Atmos Signa S4 utlovar tredimensionellt Atmos-ljud och kristallklara dialoger. Och den ska dessutom vara billig!
Polk Signa S4 TV

Polk Audio Magnifi Mini AX

Den nya miniplankan från Polk är helt klart besläktad med Magnifi Mini som vi har testat tidigare: Vi fann då att denna lilla krabba gav ett ganska imponerande ljud i förhållande till storleken.

Arvtagaren är relativt lik fysiskt, bara några centimeter bredare, och har ett mer elegant tygfront. Det har lagts till några viktiga funktioner till ljudsidan. AX-versionen lägger till stöd för ljudformaten Dolby Atmos och DTS: X. Vi vet av erfarenhet att dessa format kan ge ett bestående lyft till surroundupplevelsen, med en ännu större och mer tredimensionell ljudbild.

Polk Audio Magnifi Mini AX
Polk Audio Magnifi Mini AX. (Foto: Tillverkaren)

Magnifi Mini AX är utrustad med fem högtalarelement, men likt konkurrenten Sonos Beam(Gen 2)  har den inga högtalare vända uppåt (så kallade höjdkanaler), utan snarare framåt och åt sidan. Polk hävdar dock att de har uppnått en stor och uppslukande ljudbild. Förutom att spela upp 3D-ljudformaten från Dolby och DTS finns det en separat 3D-ljudfunktion som skalar upp vanliga ljudformat till surround.

AX-modellen kommer också med en dedikerad trådlös subwoofer: det är denna som tar hand om de djupaste basfrekvenserna och hjälper till att göra ljudplankan så liten. Basen kan justeras med BassAdjust, medan en separat VoiceAdjust gör det möjligt att markera dialogerna. Polk har också inkluderat ett separat nattläge, för tillfällen när du inte vill störa grannarna med för mycket bas!

 

polk magnifiminiax complete polk magnifiminiax getmaximum
<
>
MagniFi Mini AX har inbyggt Wi-Fi, och stöder bland annat AirPlay 2, Chromecast och Spotify Connect, vilket gör det enkelt att använda ljudlimpan för musikuppspelning utöver filmljud.(Foto: Tillverkaren)

 

Pris och tillgänglighet

Polk Magnifi Mini AX har precis lanserats på den globala marknaden, och vi räknar med att den även kommer att dyka upp hos nordiska återförsäljare så småningom. Priset är angivet till 479 euro eller cirka 5000 kronor – inklusive subwoofer. Polk erbjuder även de trådlösa bakhögtalarna SR2, för 199 euro/ca 2000 kronor, för den som vill uppgradera till full surround!

Läs också Pytteliten soundbar från LG LG Eclair utlovar ett storslaget surroundljud från en superkompakt soundbar, men övertygar inte helt.
LG Eclair QP5
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Musikalisk hyllning till Italiens fiolmakare Sonus faber förnyar Homage-serien
Ny HomePod kommer till Sverige Apples större högtalare återlanseras i en ny och smartare version.
Kolla in den rejäla JBL-plankan JBL Bar 1300 är deras bästa och mest avancerade soundbar hittills, och ska ge oss riktig biokänsla hemma.
LG:s soundbar-högtalare anpassar sig till rummet LG:s nya soundbar-högtalare SC9 och SE6 ska ge omslutande ljud och en rad mångsidiga funktioner.
Följ Ljud & Bild