Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Polk Audio Magnifi Mini AX får Dolby Atmos och DTS: X

Polk Audio har uppdaterat sin populära miniatyrplanka med flera viktiga finesser.

Av / 2022-03-19 - 09:00
Polk Audio Magnifi Mini AX får Dolby Atmos och DTS: X

Kompakta ljudplankor är i ropet som aldrig förr: De tar liten plats, men kan ge en massiv förbättring av TV-ljudet – och behöver inte kosta en förmögenhet. Nu är Polk Audio redo med en ny kandidat: den superkompakta Magnifi Mini-AX.

Läs också Polk Audios första soundbar med Atmos Signa S4 utlovar tredimensionellt Atmos-ljud och kristallklara dialoger. Och den ska dessutom vara billig!

Polk Audio Magnifi Mini AX

Den nya miniplankan från Polk är helt klart besläktad med Magnifi Mini som vi har testat tidigare: Vi fann då att denna lilla krabba gav ett ganska imponerande ljud i förhållande till storleken.

Arvtagaren är relativt lik fysiskt, bara några centimeter bredare, och har ett mer elegant tygfront. Det har lagts till några viktiga funktioner till ljudsidan. AX-versionen lägger till stöd för ljudformaten Dolby Atmos och DTS: X. Vi vet av erfarenhet att dessa format kan ge ett bestående lyft till surroundupplevelsen, med en ännu större och mer tredimensionell ljudbild.

Polk Audio Magnifi Mini AX
Polk Audio Magnifi Mini AX. (Foto: Tillverkaren)

Magnifi Mini AX är utrustad med fem högtalarelement, men likt konkurrenten Sonos Beam(Gen 2)  har den inga högtalare vända uppåt (så kallade höjdkanaler), utan snarare framåt och åt sidan. Polk hävdar dock att de har uppnått en stor och uppslukande ljudbild. Förutom att spela upp 3D-ljudformaten från Dolby och DTS finns det en separat 3D-ljudfunktion som skalar upp vanliga ljudformat till surround.

AX-modellen kommer också med en dedikerad trådlös subwoofer: det är denna som tar hand om de djupaste basfrekvenserna och hjälper till att göra ljudplankan så liten. Basen kan justeras med BassAdjust, medan en separat VoiceAdjust gör det möjligt att markera dialogerna. Polk har också inkluderat ett separat nattläge, för tillfällen när du inte vill störa grannarna med för mycket bas!

 

polk magnifiminiax complete polk magnifiminiax getmaximum
<
>
MagniFi Mini AX har inbyggt Wi-Fi, och stöder bland annat AirPlay 2, Chromecast och Spotify Connect, vilket gör det enkelt att använda ljudlimpan för musikuppspelning utöver filmljud.(Foto: Tillverkaren)

 

Pris och tillgänglighet

Polk Magnifi Mini AX har precis lanserats på den globala marknaden, och vi räknar med att den även kommer att dyka upp hos nordiska återförsäljare så småningom. Priset är angivet till 479 euro eller cirka 5000 kronor – inklusive subwoofer. Polk erbjuder även de trådlösa bakhögtalarna SR2, för 199 euro/ca 2000 kronor, för den som vill uppgradera till full surround!

Läs också Pytteliten soundbar från LG LG Eclair utlovar ett storslaget surroundljud från en superkompakt soundbar, men övertygar inte helt.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

En inblick i Harmans allra heligaste

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen