TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Polk Signa S4: Billig soundbar med Atmos-ljud

Signa S4 utlovar tredimensionellt Atmos-ljud och kristallklara dialoger. Och den ska dessutom vara billig!

Polk Audio har högtalare i alla möjliga storlekar och prisklasser, inklusive små soundbar-modeller som Magnifi Mini. Men soundbar-högtalare med tvättäkta Dolby Atmos-surroundljud har däremot låtit vänta på sig. Tills nu. Nykomlingen Signa S4 är nämligen Atmos-kompatibel.

 

Polk Signa S4 sub
Polk Audio Signa S4. (Foto: Polk Audio)

Polk Audio Signa S4: Realistiskt surroundljud

Den 104 centimeter breda ljudlimpan har en 3.1.2-konfiguration och är utrustad med 7 högtalarelement, inklusive två uppåtriktade som ska återge höjdkanalerna i Atmos-ljudspåret. Det ingår även en trådlös subwoofer som tar hand om den djupaste basen.

Signa S4 stöder Dolby Atmos-ljudbehandling, men enligt Polk kan den även uppskala vanliga ljudspår för att få med de extra kanalerna. Polk har stoppat i egna ljudlägen som förbättrar röståtergivningen (VoiceAdjust) och basåtergivningen (BassAdjust) samt ett separat nattläge för när man inte vill störa familjen (eller grannarna).

Anslutningen till TV:n görs via HDMI eARC och det ingår en HDMI-kabel i kartongen. Man får även en fjärrkontroll som styr volymen och olika ljudinställningar.

Hjälp oss att utse den snyggaste soundbar-högtalaren Vilken soundbar ser bäst ut i vardagsrummet? Rösta på din favorit!

Pris och tillgänglighet

Polk Audio Signa S4 finns att köpa på PolkAudio.com, samt hos auktoriserade återförsäljare. Här hemma säljs Polk bland annat på Power, så vi antar att Signa S4 dyker upp hos dem förr eller senare. Rekommenderat pris anges till 349 euro, eller närmare 3500 kronor. Det är ett bra pris för en soundbar med Atmos-ljud, vilket placerar Signa S4 i närheten ”Årets bästa”-vinnaren TCL TS8132. Det innebär att vi nog blir tvungna att testa den här också så småningom!

 

1 svar på ”Polk Signa S4: Billig soundbar med Atmos-ljud”

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.