Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Beolab 8 – ny högtalare från Bang & Olufsen

B&O:s nya kompakthögtalare är liten och vacker, och vi har priset.

Av / 2023-09-07 - 14:49
Beolab 8 – ny högtalare från Bang & Olufsen

Bang & Olufsen är kända för sina smala och eleganta högtalare med inbyggd förstärkare, och nu är det dags för en ny medlem i Beolab-familjen: den kompakta Beolab 8 lanserades idag.

Trots sin storlek ska Beolab 8 leverera ett kraftfullt och fylligt ljud. Den kan användas individuellt, som ett stereopar eller som surroundhögtalare i den ultimata B&O-hemmabioinstallationen. Specifikationer och pris indikerar att det här kan vara en potent men kompakt rackare.

Vårt mål är att skapa kraftfulla lyssningsupplevelser för våra kunder och Beolab 8 gör just det. Det är en skalbar högtalare med fokus på flexibilitet, prestanda och innovation”, säger Michael Henriksson, Vice President of Product Sales på Bang & Olufsen, och fortsätter: ”Inspirerade av vår high-end Beolab-serie var vårt mål med Beolab 8 att skapa en kompakt högtalare som levererar samma fantastiska ljudkvalitet och ljudstrålekontroll som de imponerande Beolab-högtalarna. Vi vill skapa fantastiska ljudupplevelser var du än befinner dig.

Beolab har ett hölje i polerad aluminium med en kontrollpanel i glas ovanpå (Foto: B&O)

Beolab 8: Kraftfullt ljud från ett litet paket

Beolab 8 är en aktiv trevägshögtalare med en 16 mm diskant, 3″ mellanregister och 5,25″ baselement. Konfigurationen är inspirerad av de klassiska Beolab 17, men prestandan hos Beolab 8 sägs vara avsevärt förbättrad tack vare inbyggda funktioner som Beam Direction Control och rumskorrigering.

Ljudstrålekontroll, som känns igen från bland annat Beolab 28, gör det möjligt för användaren att sömlöst växla mellan två lyssningsupplevelser. Beolab 8 kan rikta ljudet till en exakt position i rummet, eller så kan man välja att sprida ljudet brett. LED-lamporna på högtalaren indikerar vilket ljudläge högtalaren befinner sig i.

Beolab 8 är också en del av Bang & Olufsens Mozart-plattform och kan anslutas för musikuppspelning via WiFi 6 och Bluetooth 5.3. Den har också stöd för både trådlös och inbyggd Powerlink, vilket gör att den kan anslutas till äldre TV- och ljudsystem från Bang & Olufsen.

B&O betonar också att Beolab 8 är utformad för att tåla tidens tand, med användning av kvalitetsmaterial och en utbytbar strömförsörjning som säkerställer att den kan anpassas till de senaste teknikstandarderna.

Läs också Fantastisk bärbar högtalare gör sommaren ännu dyrbarare Bang & Olufsens bästa bärbara högtalare är fantastisk på nästan alla sätt.

Byggkvalitet i välbekant B&O-stil

Beolab 8 är utformad för att se vacker ut från alla vinklar, med en cylindrisk form klädd i polerat aluminium från Bang & Olufsens Factory 5. Högtalaren är tydligt inspirerad av de golvstående Beolab-modellerna, och fronten kan täckas med ett tygöverdrag eller trälameller som tillverkas i Danmark eller en tygfront som matchar Beosound Theatre, Beolab 28 och Beolab 50.

Mellan det yttre aluminiumskalet och högtalarens inre kärna skapar samspelet mellan ljus och skugga ett visuellt lätt utseende. I linje med skandinavisk design, där form följer funktion, skapar högtalarens form både ett estetiskt objekt och förbättrar högtalarens akustik.

Beolab 8 kan också användas i större anläggningar, till exempel som bakre högtalare för Beosound Theatre (Foto: B&O)
Läs också Framtidssäkrad Den tredje generationen av Beosound 2-högtalaren ser ut som tidigare, men har ny programvara som ska säkerställa en lång livslängd.

Pris och tillgänglighet

Traditionen trogen finns Beolab 8 i ett urval av färgvarianter. Du kan välja mellan Silver/Natural Aluminium, Gold Tone eller Black Anthracite och kombinera med högtalarskydd i Ek, Ljus Ek, Mörk Ek eller Tyg.

Beolab 8 kostar från 29 490 kronor per styck.

I videon nedan kan du se Casper Christensen, Senior Global Product Manager på Bang & Olufsen, ge en mer detaljerad presentation av Beolab 8.

Läs också:

Bang & Olufsen Beosound Theatre

Beosound Theatre spränger gränserna

Bang & Olufsens senaste skapelse, Beosound Theatre, är definitivt något av det grymmaste vi både har sett och hört i soundbar-kategorin. Men den kostar!

Läs hela testet

Bang & Olufsen Beolab 28

Trådlösa highend-högtalare

Bang & Olufsen Beolab 28 ser inte ut som ett råskinn, men överraskar med en ovanligt potent och välbalanserad ljudbild.

Läs hela testet

Bang & Olufsen BeoLab 50

Rummets härskare

Bang & Olufsens nya högtalare tar kontroll över lyssningsrummet och lyfter upplevelsen till oanade höjder.

Läs hela testet
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Överraskande prisvärd high-end

Pillret som förbättrar humöret

Legendarisk gitarrförstärkare får nytt liv

Boom för evigt

Extrem soundbar från Steinway Lyngdorf

Dolda basmuskler från Neat

Franska högtalare som får det att vattnas i munnen på oss

Berömd konstnär utsmyckar B&O

Se vilken högtalare som är tillbaka!

Se den häftigaste JBL-samlingen i världen

Superdiskanten är kronan på verket

En ny stjärna på högtalarhimlen

Rulla till toppen