Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Mytek Brooklyn Bridge II äntligen leveransklar

Med inbyggd Roon och den senaste DAC-tekniken har Mytek Brooklyn Bridge II äntligen landat på butikshyllorna.

Skrivet av / 2024-01-04 - 16:18
Mytek Brooklyn Bridge II äntligen leveransklar

Den välrenommerade DAC-tillverkaren Mytek Audio lanserade sin efterlängtade och uppgraderade Brooklyn Bridge II redan förra våren. Men leveransen av produkten gick inte som planerat. I stället kommer den nu.

Mytek har äntligen börjat leverera Brooklyn Bridge II streaming DAC – som har Roon Core integrerat från början. Det innebär att du inte behöver en PC för att använda Roon, utan bara laddar ner appen till din mobiltelefon och sedan är det bara att köra.

mytek-brooklyn-bridge-ii front
Foto: Mytek Audio

Inbyggd Roon

Nyckeln är alltså den inbyggda Roon Core-processorn, som vanligtvis levereras i separata enheter – eller så måste du ladda ner Roon till din PC eller Mac (detta gäller Roon Ready-produkter som Bluesound Node och Naim Uniti Atom).

De enda produkter vi hittills har testat som är fristående Roon Core är Roons egna Nucleus+, Mola Mola Tambaqui och Merging NADAC.

Läs också Världens häftigaste förstärkare för hörlurar? Naim Uniti Atom Headphone Edition är så mycket mer än en hörlursförstärkare. Den är som hämtad ur en dröm.

Processorn i Mytek Brooklyn Bridge II är baserad på Intel CPU, och Mytek lovar att den är kraftfullare än Roon Nucleus (lillebror till Nucleus+).

Roon Core gör det också möjligt för Brooklyn Bridge II att strömma musik till sig själv och andra Roon Ready-produkter i hemnätverket. Dessutom ger programvaran avancerad organisering av biblioteket och rekommendationer.

Om du vill sätta in en hårddisk för musiklagring är detta möjligt. Antingen från Mytek själva (4TB SSD), men du kan också sätta in din egen.

mytek-brooklyn-bridge-ii rear-topaz
Foto: Mytek Audio

High-end ljudkvalitet

Du får också Myteks välrenommerade DAC-teknik, som stöder allt från PCM till DSD/MQA med studiokvalitet upp till 768 kHz (DSD256). Brooklyn Bridge II har dessutom ingångar för analogt och digitalt ljud samt en dedikerad hörlursförstärkare. Allt du behöver är ett par aktiva högtalare, eller ett passivt par och en effektförstärkare. Ja, för Brooklyn Bridge II är också en förförstärkare.

Läs också De bästa nätverksspelarna Trådlös musik kan vara en ren njutning och rena highend-himlen, speciellt om man slipper den extrema prislappen.
mytek-brooklyn-bridge-ii-silver
Foto: Mytek Audio

Mytek Brooklyn Bridge II: Pris och tillgänglighet

Mytek Brooklyn Bridge II streaming DAC finns i lager nu och kostar 47 900 kr utan hårddisk.

Svensk distributör är Audioconcept

Mer info: mytek.audio

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Japansk high-end i ren Klass A

Hi-Fi mässa i Stockholm

Se Brian Enos färgglada skivspelare

Läcker integrerad med 250 W

Moderna hifi-klassiker

Roon med helgalen musikstreamer

Yamaha-produkter blir Roon-godkända

Ljudet av 725 hk och 1420 watt

Anläggningen som ersätter soundbaren

Vackra rörförstärkare från Jadis

Galen förstärkare från Linn

WaveLab 12: Den största uppdateringen någonsin

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen