Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 11Delta

Nyhet

Marantz CD 50n och Model 50

Ny nätverksspelare med CD och integrerad förstärkare.

Skrivet av / 2023-10-24 - 22:36
Marantz CD 50n och Model 50

När Marantz lanserade Model 30 och SACD 30n markerade det ett generationsskifte hos Marantz. Detta har fortsatt med Model 40n, CD60 och nu senast receivern Model 70.

Men det är inte slut med det, för här är ännu en nätverksspelare med CD, eller är det tvärtom?  CD 50n har inbyggt nätverk och är en mer prisvärd version av SACD 30n, men utan möjlighet att spela SACD-skivor.

Läs också Silkeslent, kristallklart ljud Marantz Model 30 är en magnifik förstärkare för både ögon och öron, och byggkvaliteten överträffar det mesta.

Modell 50 är en tillhörande integrerad förstärkare, i samma utförande som modell 70 och 40n.

HDMI ARC och nätverk

Foto: Marantz

Marantz CD 50n är faktiskt utrustad med HDMI ARC för anslutning och kontroll av TV-ljudet, samtidigt som den erbjuder nätverksanslutningar, både via Ethernet och trådlöst. Det finns också digitala ingångar för andra ljudkällor, och den inbyggda ESS Sabre digitalkonverteraren stöder upp till 32 bitars och 384 kHz PCM via USB, och DSD 256.

Foto: Marantz

Den har också en variabel volymutgång, så att spelaren kan användas som förförstärkare, direkt i en effektförstärkare eller ett par aktiva högtalare.

Läs också Det bästa av två världar Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …

Naturligtvis har den stöd för streamingtjänster som Spotify och Tidal, AirPlay 2 och har Marantz och Denons HEOS inbyggt.

Model 50

Low-Marantz_CD50n_N_sg_StudioB Low-Marantz_CD50n_bk_StudioD_02 Low-Marantz_MODEL50_bk_StudioD_02 Low-Marantz_MODEL50_N_bk_StudioB
<
>
Model 50 utan lock. Foto: Marantz

Modell 50 är en ren tvåkanals integrerad förstärkare med 70 W per kanal, och med klass A/B-förstärkarkretsar, i likhet med modell 40. Den har också Marantz HDAM-förstärkarmoduler samt sex analoga ingångar, plus skivspelaringång för MM-pickuper.

Low-Marantz_MODEL50_U_N_K_F_sg_StudioL-1 Low-Marantz_MODEL50_U_N_K_F_bk_StudioR Low-Marantz_CD50n_sg_StudioR-1 Low-Marantz_CD50n_bk_StudioF
<
>
Foto: Marantz

Priser

Marantz CD 50n och Model 50 kommer att börja säljas under denna månad, och priserna är angivna till 1800 Euro per styck, vilket motsvarar drygt 20 000 kronor, men vi tror att det blir lite mer.

Vi har både på testbänken och vad vi tyckte om Marantz CD 50n och Model 50, kommer du att kunna läsa nästa månad.

Foto: Marantz

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Kostar mer än en Mercedes

En helt galen förstärkare

Musical Fidelity utökar Nu-Vista-serien

Roon får ny ägare

Nu med inbyggd förstärkare

Kia EV9: Premium-ljudanläggning från Meridian

Förförstärkare för ett fåtal

JBL:s trådlösa skivspelare ute i butik

Lysande ljud

Kraftfullt integrerad med nätverk

Världens mest kraftfulla bärbara?

Skapar en sista specialutgåva

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen