TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Lyngdorfs mest prisvärda förstärkare får Tidal Connect och MQA

Med Tidal Connect och fullständig avkodning av MQA-filer blir den kompakta streamingförstärkaren TDAI-1120 ett ännu bättre köp.

forfatter
Publicerad 2022-09-15 - 16:19

Lyngdorf TDAI-1120 är bland de bästa kompakta förstärkarna vi känner till. Med 2 x 60 watt är det inte den mest kraftfulla förstärkaren på marknaden, men det räcker för att driva de allra flesta högtalare med marginal, om du kan klara dig utan den mest galna festvolymen.

Om du använder rumskorrigeringen, som Lyngdorf kallar RoomPerfect, trollar den bort de flesta brister från högtalarkabinetten samt akustiska problem i rummet, så att ljudet blir så lite färgat som möjligt för öronen.

Förstärkaren är Roon Ready och stöder Chromecast, AirPlay 2 och Spotify Connect. Allt styrs med en app på din mobiltelefon.

Tidal Connect och MQA

Nu får förstärkaren Tidal Connect också. Tidal-användare kan därmed öppna Tidal-appen på sin mobiltelefon och därifrån välja Lyngdorf TDAI-1120 som källa, och sedan strömmar musiken från förstärkaren. Med andra ord fungerar det precis som Spotify Connect, bara att Spotify är komprimerad musik medan Tidal håller CD-kvalitet och uppåt.

Läs också Fixar rummet I många rum kommer Lyngdorf TDAI-1120 att fungera mycket bättre än andra förstärkare. Tack vare ett viktigt trick.
Lyngdorf TDAI-1120 SPREAD

Och det är upplösningarna över CD-kvalitet som gör Tidal Connect särskilt intressant. För medan du får förlustfri CD-kvalitet också via Chromecast, så får du med Tidal Connect också full avkodning av MQA-musikfiler. Detta är ett speciellt sätt att packa högupplöst musik, som gör att den tar upp lite bandbredd och lagringsutrymme, men det som packas upp i andra änden bör vara nära ”lossless” ljudkvalitet. MQA-anhängare menar att ljudet till och med är bättre än vanlig PCM med samma upplösning. Men den diskussionen ska vi inte ge oss på här.

Det råder ingen tvekan om att Tidal Connect och MQA-avkodning gör Lyngdorf TDAI-1120 till ett ännu bättre köp.

Lyngdorf TDAI-1120 SPREAD(2)
Foto: Lyngdorf

Tillgänglighet

Uppdateringen är tillgänglig nu, antingen via förstärkarens egen appmeny, eller så kan den laddas från USB-minne. Filen laddar du ner gratis från Lyngdorfs webbplats. Själva TDAI-1120 kostar 21 998 kronor hos HiFi Klubben.

Mer info: lyngdorf.steinwaylyngdorf.com

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!
blank

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
blank

Cambridge Audio Evo 150

Kraftpjäs med bra upplösning

När det gäller kompakta allt-i-ett-förstärkare, kan det knappast göras bättre än Cambridge Evo 150.

Naim Uniti Atom

Ska du ha en liten men komplett förstärkare med strömning så känner vi inte till någon bättre än Naim Uniti Atom.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
blank
blank
För öga och öra Hos det nordiska designföretaget Poasana är idén om en hälsosam ljudmiljö en viktig komponent för ökad livskvalitet och allmänt välbefinnande.
blank
Renare kraft för bättre ljud Stabil strömförsörjning för skivspelare och phonosteg.
Ja, du har också råd med en förstärkarkombination Ett förstärkarset med separata komponenter för samma pengar som en multiroom-högtalare? Det finns faktiskt!
blank
Kanske den allra bästa i sin klass McIntosh har uppdaterat MA9000 och gjort vår favoritförstärkare mer användbar – och ännu bättre.
blank
Modern radioteknik i klassisk design Bordsradio i retrodesign men med Bluetooth.
blank
Billig strömningslösning Lådan som ger dig Bluetooth i anläggningen.
Följ Ljud & Bild