Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Lyngdorfs mest prisvärda förstärkare får Tidal Connect och MQA

Med Tidal Connect och fullständig avkodning av MQA-filer blir den kompakta streamingförstärkaren TDAI-1120 ett ännu bättre köp.

Skrivet av / 2022-09-15 - 16:19
Lyngdorfs mest prisvärda förstärkare får Tidal Connect och MQA

Lyngdorf TDAI-1120 är bland de bästa kompakta förstärkarna vi känner till. Med 2 x 60 watt är det inte den mest kraftfulla förstärkaren på marknaden, men det räcker för att driva de allra flesta högtalare med marginal, om du kan klara dig utan den mest galna festvolymen.

Om du använder rumskorrigeringen, som Lyngdorf kallar RoomPerfect, trollar den bort de flesta brister från högtalarkabinetten samt akustiska problem i rummet, så att ljudet blir så lite färgat som möjligt för öronen.

Förstärkaren är Roon Ready och stöder Chromecast, AirPlay 2 och Spotify Connect. Allt styrs med en app på din mobiltelefon.

Tidal Connect och MQA

Nu får förstärkaren Tidal Connect också. Tidal-användare kan därmed öppna Tidal-appen på sin mobiltelefon och därifrån välja Lyngdorf TDAI-1120 som källa, och sedan strömmar musiken från förstärkaren. Med andra ord fungerar det precis som Spotify Connect, bara att Spotify är komprimerad musik medan Tidal håller CD-kvalitet och uppåt.

Läs också Fixar rummet I många rum kommer Lyngdorf TDAI-1120 att fungera mycket bättre än andra förstärkare. Tack vare ett viktigt trick.

Och det är upplösningarna över CD-kvalitet som gör Tidal Connect särskilt intressant. För medan du får förlustfri CD-kvalitet också via Chromecast, så får du med Tidal Connect också full avkodning av MQA-musikfiler. Detta är ett speciellt sätt att packa högupplöst musik, som gör att den tar upp lite bandbredd och lagringsutrymme, men det som packas upp i andra änden bör vara nära “lossless” ljudkvalitet. MQA-anhängare menar att ljudet till och med är bättre än vanlig PCM med samma upplösning. Men den diskussionen ska vi inte ge oss på här.

Det råder ingen tvekan om att Tidal Connect och MQA-avkodning gör Lyngdorf TDAI-1120 till ett ännu bättre köp.

Lyngdorf TDAI-1120 SPREAD(2)
Foto: Lyngdorf

Tillgänglighet

Uppdateringen är tillgänglig nu, antingen via förstärkarens egen appmeny, eller så kan den laddas från USB-minne. Filen laddar du ner gratis från Lyngdorfs webbplats. Själva TDAI-1120 kostar 21 998 kronor hos HiFi Klubben.

Mer info: lyngdorf.steinwaylyngdorf.com

Cambridge Audio Evo 150

Kraftpjäs med bra upplösning

När det gäller kompakta allt-i-ett-förstärkare, kan det knappast göras bättre än Cambridge Evo 150.

Läs mer

Naim Uniti Atom

Drömförstärkare i miniformat

Ska du ha en liten men komplett förstärkare med strömning så känner vi inte till någon bättre än Naim Uniti Atom.

Läs mer
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen