Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ferrari Roma Spider levereras med JBL

620 hk och 1 500 watt JBL Premium Hi-Fi.

Skrivet av / 2023-12-21 - 15:29
Ferrari Roma Spider levereras med JBL

Jag är inte säker på vad som är coolast. En V8 med 620 hk och två turbos eller ett JBL Premium Hi-Fi-system på 1 500 watt. I nya Ferrari Roma Spider får du både och.

Här kan du behöva 1500 W om du ska ha någon chans att höra något av musiken när du flyger över asfalten med 7500 varv per minut och 320 km/h. För det är så fort du kan köra i en Roma Spider med taket nere. Du kan glömma att sätta på taket i den hastigheten, men om du saktar ner till 60 km/h tar det 13,5 sekunder att sätta på taket igen.

Foto: Ferrari

Man kan fråga sig varför man behöver en ljudanläggning i en Ferrari. En V8 låter tillräckligt på egen hand, men man kör inte runt på 7500 rpm hela tiden. Så det är verkligen trevligt att kunna njuta av musiken från en ordentlig ljudanläggning.

Den eleganta 2+2-kupén, som också finns tillgänglig med fast tak, har ett JBL Premium Hi-Fi-system, som utvecklats speciellt för Roma av JBL Professional. Anläggningen har 12 högtalare fördelade i den kompakta kupén, som drivs av totalt 1500 W effekt. Allt styrs av en DSP med Quantum Logic Surround-teknik.

Du kontrollerar ljudet, och mycket mer, härifrån i Roma Spider: Foto: Lasse Svendsen

Här finns full integration med trådlösa Apple CarPlay och Android auto, med trådlös mobilladdning integrerad med knappar på ratten. En 8,4-tumsskärm i mittkonsolen, en separat 8,8-tumsskärm för passageraren och en konfigurerbar instrumentskärm för föraren kan visa bland annat infotainment, spellistor och navigation.

Läs också Ferrari med 715 hk och 1420 watt Burmester-anläggning Massiva krafter både under huven och i kupén.

När taket är nere kan det vara svårt att se skärmarna, men välj High contrast i menyn så skruvas ljuset och kontrasten på skärmarna upp till max för bättre läsbarhet.

Man kan inte beställa en Roma med Burmester-system. Detta är för närvarande reserverat för Purosangue. Bang & Olufsen är inte heller tillgängligt, även om Ferrari och B&O har ingått ett partnerskap med produkter licensierade av Ferrari för att använda den röda färgen och logotypen.

Läs också Ferrari-samarbete ger vackra röda Bang & Olufsen-produkter Vi gillar verkligen vad vi ser när Bang & Olufsen samarbetar med Ferrari om en helt ny röd färg för en rad produkter.

JBL-systemet i Ferrari Roma Spider är kanske av sekundär betydelse för målgruppen för en sådan Ferrari, som redan nu, en månad efter lanseringen, ryktas vara slutsåld för en lång tid framöver. Jag misstänker att det har att göra med något annat än det faktum att bilen levereras med ljud från JBL.

 

Läs också Råfet retrohögtalare JBL:s klassiska bästsäljare är reinkarnerad som en av de festligaste högtalarna vi har hört på länge.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Japansk high-end i ren Klass A

Hi-Fi mässa i Stockholm

Se Brian Enos färgglada skivspelare

Läcker integrerad med 250 W

Moderna hifi-klassiker

Roon med helgalen musikstreamer

Yamaha-produkter blir Roon-godkända

Ljudet av 725 hk och 1420 watt

Anläggningen som ersätter soundbaren

Vackra rörförstärkare från Jadis

Galen förstärkare från Linn

WaveLab 12: Den största uppdateringen någonsin

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen