TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Trådlös Samsung-kamera

Med Samsungs lilla DV300F kan du ladda upp bilderna direkt till Facebook – och fjärrstyra kameran från mobilen!

forfatter
Publicerad 2012-01-03 - 13:09

Tillverkarna har försökt med trådlösa kameror förut, med varierande framgång. Användarvänligheten och uppladdningstiden har ofta varit problemet. Nu tänker Samsung visa hur man gör med sin DV300F.

Den lilla kameran har två skärmar, en så kallad självporträttkamera på fronten och en vanlig på baksidan. Därifrån styr man vart man vill skicka bilderna eller videosnuttarna via sitt trådlösa nätverk: Facebook, Picasa, Flickr eller YouTube.

DV300F kan säkerhetskopiera bilder till molntjänster som Samsung AllShare Pplay och Microsoft SkyDrive.

Kameran ska kunna fjärrstyras från en Android-smartmobil, och enligt Samsung ska det också komma en iPhone-version. Bland övriga specifikationer märks bland annat 5x zoom mellan 25 och 125 mm (f2,5–6,3), bildstabilisator samt en 16-megapixlars bildsensor.

Något svenskt pris känner vi inte till men i USA kostar DV300F ungefär 200 dollar.

samsung.se

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya Canon-kameror till semestern Två nya kompakta systemkameror och två nya zoomobjektiv.
Ljusstark supervidvinkel 18 mm brännvidd gör att Panasonic Leica-objektivet fångar ännu mer av motivet.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend