TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Superzoom till Sony NEX

Tamrons nya 18–200 mm utökar urvalet av optik till Sonys små NEX-systemkameror.

forfatter
Publicerad 2011-12-12 - 10:01

Om man bortser från Panasonic och Olympus så finns det inte särskilt mycket optik att välja mellan till de små systemkamerorna. Det tänker Tamron göra någonting åt.

Nya superzoomen 18–200 mm F/3,5–6,3 Di III1 VC (motsvarar 27–300 mm) till NEX-serien är ett praktiskt och användbart tillskott i form av ett allt-i-ett-objektiv som klarar det mesta.

”Tamron har byggt in nitton års erfarenhet av zoomteknik i denna produkt. Resultatet är ett kompakt objektiv med låg vikt och bara 62 mm filterdiameter. För fotografen innebär detta att man kan täcka alla sina behov – från vidvinkel till telefoto – med ett och samma objektiv”, säger Karsten Rath hos Focus Nordic, Tamrons nordisk generalagent.

Objektivet har optisk bildstabilisering och Direct Manual Focus, en funktion som gör att man kan fokusera direkt på objektivet.

Tamron har ännu inte avslöjat när objektivet – som finns i två olika utföranden: svart och silver – släpps eller hur mycket det kommer att kosta.

focusnordic.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny kamera till semestern? Kolla in vår topp 10-lista. En bra kamera ger dig bättre bilder, ta med en av dessa på årets semester.
Nya stabilisatorer från DJI DJI RS 3 Pro är anpassad för systemkameror.
Fickskrivare för sommarfoton Skapa dina egna foton direkt från appen och skriv ut.
Exklusiv analog Leica Om du älskar analog fotografering kan Leica M-A Titan vara något för dig.
Snart kommer Lumix GH6 att bli ännu bättre Med en ny firmwareuppdatering kan Lumix GH6 skicka video av ännu högre kvalitet till den externa inspelaren.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend