Nyheter

Det är inte fotografen utan innovatören Steve Jobs som hedras. För iPhones betydelse.
forfatter

The International Photography Hall of Fame and Museum brukar oftast hedra fotograder som har bidragit med bilder av betydelse genom att välja in dem i Hall of Fame.

I år, när International Photography Hall of Fame firar 50-jubileum, har turen kommit till Annie Leibovitz, Sebastião Salgado, Ernst Haas, Ken Burns och Graham Nash (japp, han från Crosby, Stills & Nash). Och så Steve Jobs.

Alla har bidragit med betydelsefulla bilder – var och en på sitt sätt – bortsett från Steve Jobs. Han hedras för iPhone-mobilens betydelse för fotograferandet.

Foto: Apple
Foto: Apple

”Steve hjälpte till med att skapa en produkt som revolutionerade den kreativa världen och blev ett oumbärligt redskap för designer, filmskapare, musikproducenter och fotografer. Han var lidelsefullt intresserad av fotografi både i sitt yrkesliv och privat, och hans mest betydelsefulla bidrag till den konstnärliga sfären och världen är iPhone-telefonen som på mindre än ett årtionde har förändrat både fotografiet och industrin runtomkring”, skriver de i ett pressmeddelande.

Vinnarna väljs in vid en ceremoni i St Louis 28 oktober.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.