Steve Jobs invald i International Photography Hall of Fame

Det är inte fotografen utan innovatören Steve Jobs som hedras. För iPhones betydelse.

The International Photography Hall of Fame and Museum brukar oftast hedra fotograder som har bidragit med bilder av betydelse genom att välja in dem i Hall of Fame.

I år, när International Photography Hall of Fame firar 50-jubileum, har turen kommit till Annie Leibovitz, Sebastião Salgado, Ernst Haas, Ken Burns och Graham Nash (japp, han från Crosby, Stills & Nash). Och så Steve Jobs.

Alla har bidragit med betydelsefulla bilder – var och en på sitt sätt – bortsett från Steve Jobs. Han hedras för iPhone-mobilens betydelse för fotograferandet.

Foto: Apple
Foto: Apple

”Steve hjälpte till med att skapa en produkt som revolutionerade den kreativa världen och blev ett oumbärligt redskap för designer, filmskapare, musikproducenter och fotografer. Han var lidelsefullt intresserad av fotografi både i sitt yrkesliv och privat, och hans mest betydelsefulla bidrag till den konstnärliga sfären och världen är iPhone-telefonen som på mindre än ett årtionde har förändrat både fotografiet och industrin runtomkring”, skriver de i ett pressmeddelande.

Vinnarna väljs in vid en ceremoni i St Louis 28 oktober.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Panasonic Lumix S5

  Riktpris: 25000 kr Lumix S5 är Panasonics bästa allroundkamera

  Kamerablindtest med Apple, Huawei, Motorola, OnePlus och Samsung

  Riktpris: kr Nu får DU utse den bästa mobilkameran!

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Nikon Z5

  Riktpris: 21200 kr Billig inträdesbiljett till fullformat
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.