TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Förbättrade testvinnare

Panasonic har uppgraderat sina kompaktkameror, från vattentäta FT5 med wifi till modellerna i den kritikerrosade TZ-serien.

forfatter
Publicerad 2013-01-08 - 20:29

Stryktåliga och vattentäta Lumix FT4 är en av de bästa i sin klass. Men nu kommer efterträdaren FT5 som är vattentät ner till 12 meter, tål fritt fall från 2 meter och överlever 10 minusgrader. Den kan naturligtvis filma video i full HD-kvalitet (1080p/50) också och har inbyggd GPS som loggar var bilderna tas någonstans.

Inte nog med det, Lumix FT5 är utrustad med trådlös överföring av bilder och videosnuttar till datorer och smartmobiler och har dessutom NFC-teknik som innebär att den kan överföra information till andra enheter som hålls i närheten.

FT5 har en 16-megapixlars bildsensor och 9,3x zoom från 24 mm vidvinkel samt integrerad bildstabilisator.

De som inte behöver en vattentät kamera utan hellre vill ha en fickkamera med mycket zoom kan ta en titt på Lumix TZ40. Efterträdaren till testvinnaren TZ30 finns i flera färger och har 20 optisk zoom från 24 mm vidvinkel.


Även TZ40 har GPS, pekskärm, wifi, 16 megapixlars bildsensor samt videofilmning i full-HD. Den kan styras med en Lumix-app på surfplattan eller smartmobilen, då kan man till och med se sökarbilden på mobilskärmen – praktiskt om man behöver ställa kameran någon annanstans och vill använda mobilen som fjärrkontroll.

En enklare version som heter TZ35 och saknar wifi kommer till våren.

Det gör Lumix XS1 också, det är en 14 mm tunn och lätt kamera som passar de flesta och har 16 megapixlar och 5x optisk zoom från 24 mm.


XS1 filmar i 720-HD-kvalitet så om man vill ha högre upplösning än så bör man välja Lumix SZ9. Då får man 10x optisk zoom från 25 mm vidvinkel, seriefoto med 10 bilder i sekunden och wifi med på köpet.


Svenska priser är inte klara ännu, vi uppdaterar med dem så fort Panasonic avslöjar dem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ljusstark supervidvinkel 18 mm brännvidd gör att Panasonic Leica-objektivet fångar ännu mer av motivet.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend