Flygande videokamera från Parrot

Den flygande drönaren Parrot Bebop är byggd runt kameran – inte tvärtom.

Det växande intresset för flygande drönare bland vanliga konsumenter beror framför allt på möjligheten att utrusta dem med en videokamera och sedan göra fantastiska videofilmer och ta stillbilder från luften.

Då är det kanske passande att Parrots nya drönare Bebop har en video förmonterad. Drönaren är i själva verket en förlängning av videokameran, i stället för att kameran är ett tillbehör till drönaren.

Kända för sina drönare
Parrot är kända för sina prisvärda och lättmanövrerade drönare, till exempel AR Drone 2.0, som enkelt styrs med en mobiltelefon eller surfplatta och som till och med har en ”ta mig hem”-funktion som flyger hem drönaren till ägaren om man är vilse.

AR Drone 2.0 har också en videokamera, fast bara en enkel 720p-kamera med ett väldigt enkelt objektiv.

Påkostad kamera
Bebop-drönaren har en mycket mer påkostad kamera som filmar i 1080p och tar stillbilder i 14 megapixlar och som lagrar sina alster i ett 8 GB stort internminne. Objektivet är ett ”fisköga” som släpper in mycket mer ljus än vad drönarkameror brukar göra.

Att drönaren väger mindre än ett halvkilo, inklusive batteri, är ganska så imponerande med tanke på den fullvuxna kameran. Nackdelen är batteritiden, som är begränsad till 12 minuters flygning. Så håll dig i närheten!

Styrs med mobilen
Bebop styrs från en app på mobilen eller surfplattan och det finns tillbehör som kan fästas på mobilen och som förbättrar styrningen och förlänger räckvidden till runt 2 kilometer. För att fullända underhållningen är kameran dessutom kompatibel med virtual reality-glasögon som Oculus Rift. Då svänger drönaren runt och följer ditt huvuds rörelser och navigerar efter dina ögon!

Priset inte klart
Vi vet inte vad Parrot Bebop kommer att kosta. AR Drone 2.0 kostar knappt 3 000 kronor, men med tanke på att en vanlig actionkamera kostar lika mycket så blir nog Bebop en del dyrare.

Parrot.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Den bärbara Beolit 20 har trådlös laddning och lång batteritid.
  Serial 1-elcykeln är "Powered by Harley-Davidson" och är också en hyllning till företagets första motorcykel från 1903.
  Den svenska webbutiken öppnade i natt
  Harman Kardon ger dig en trådlös anläggning med många anslutningar.
  Kan revolutionera bilden i VR-glasögon.
  För att undvika att bilförare blir trötta bkaom ratten använder Jaguar Land Rover högteknologisk brusreducering från Silentium.
  Vi håller på att testa Hyundai Kona med ljudsystem från självaste Krell.
  Kompakt elektronik med stöd för upp till 11.2 kanaler.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Nikon Z5

  Riktpris: 21200 kr Billig inträdesbiljett till fullformat

  Canon EOS R5

  Riktpris: 52200 kr Först med 8K-video

  Oneplus 8 Pro (kamera)

  Riktpris: 10000 kr Stark uppryckning för OnePlus kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.