Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

DJI FPV drone

DJI FPV kan flyga i 140 km/h – om du vågar.

Skrivet av / 2021-03-08 - 08:36
DJI FPV drone

De små och nätta drönarna med kamera är ett fint tillskott till en vanlig systemkamera och kan ge bilderna ett perspektiv som inte är så lätt att få med fötterna stadigt planterade på terra firma.

Dessutom är de väldigt enkla att flyga med. Efter lite grundläggande utbildning – och inte minst en genomgång av reglerna för drönarflygning – är man redo att filma och fotografera från ovan.

Men med den här drönaren är det lite annorlunda. DJI:s nya First Person View (FPV) är något helt annat än en sävlig, flygande kamera.

Den flyger inte så olikt en DJI Mavic 2 och har en 12 Mp-kamera inbyggd, som kan filma i 4K/60p. Men i stället för att flyga med mobilen som visuellt hjälpmedel så använder man Googles V2-glasögon som ger förstapersonsperspektiv.

Då känns det som att man sitter i cockpit när man flyger. Drönaren styrs antingen med fjärrkontrollen med två joysticks eller med den så kallade motion controllern, som fungerar mer som spaken i ett stridsflygplan.

Det går att koppla in upp till åtta glasögon till drönaren, så att man kan uppleva hur det känns att åka med som passagerare. Det kan vara häftigt, för även om DJI FPV har GPS och sensorer som ska förhindra kollisioner så kan drönaren flyga i 140 km/h, på ett avstånd av upp till 10 km, och det kan vara både kul och läskigt att ”åka med” en erfaren drönarpilot.

DJI-drönaren finns redan i butik, den kostar 8 000 kronor – eller 15 000 kronor för hela paketet som syns på bilden ovan, med Goggles V2, Remote Controller 2, extra rotorblad, kablar, laddare och batterier.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Kamera som tål tuffa tag

Sensationell kamera

En uppsjö av nyheter från Canon

Steadicam för fickan

Leica-kameran skyddar dina rättigheter.

Leica släpper extrem vidvinkel

Välj vilka bilder du vill skriva ut

Extremt zoomobjektiv från Canon

Superlätt superteleobjektiv

Hobolite lanseras i Norden

Korrekta färger från din videokamera

Teleobjektiv för extrema porträttbilder

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen