TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

DJI FPV drone

DJI FPV kan flyga i 140 km/h – om du vågar.

forfatter
Publicerad 2021-03-08 - 08:36

De små och nätta drönarna med kamera är ett fint tillskott till en vanlig systemkamera och kan ge bilderna ett perspektiv som inte är så lätt att få med fötterna stadigt planterade på terra firma.

Dessutom är de väldigt enkla att flyga med. Efter lite grundläggande utbildning – och inte minst en genomgång av reglerna för drönarflygning – är man redo att filma och fotografera från ovan.

Men med den här drönaren är det lite annorlunda. DJI:s nya First Person View (FPV) är något helt annat än en sävlig, flygande kamera.

Den flyger inte så olikt en DJI Mavic 2 och har en 12 Mp-kamera inbyggd, som kan filma i 4K/60p. Men i stället för att flyga med mobilen som visuellt hjälpmedel så använder man Googles V2-glasögon som ger förstapersonsperspektiv.

Då känns det som att man sitter i cockpit när man flyger. Drönaren styrs antingen med fjärrkontrollen med två joysticks eller med den så kallade motion controllern, som fungerar mer som spaken i ett stridsflygplan.

Det går att koppla in upp till åtta glasögon till drönaren, så att man kan uppleva hur det känns att åka med som passagerare. Det kan vara häftigt, för även om DJI FPV har GPS och sensorer som ska förhindra kollisioner så kan drönaren flyga i 140 km/h, på ett avstånd av upp till 10 km, och det kan vara både kul och läskigt att ”åka med” en erfaren drönarpilot.

DJI-drönaren finns redan i butik, den kostar 8 000 kronor – eller 15 000 kronor för hela paketet som syns på bilden ovan, med Goggles V2, Remote Controller 2, extra rotorblad, kablar, laddare och batterier.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny kamera till semestern? Kolla in vår topp 10-lista. En bra kamera ger dig bättre bilder, ta med en av dessa på årets semester.
Nya stabilisatorer från DJI DJI RS 3 Pro är anpassad för systemkameror.
Fickskrivare för sommarfoton Skapa dina egna foton direkt från appen och skriv ut.
Exklusiv analog Leica Om du älskar analog fotografering kan Leica M-A Titan vara något för dig.
Snart kommer Lumix GH6 att bli ännu bättre Med en ny firmwareuppdatering kan Lumix GH6 skicka video av ännu högre kvalitet till den externa inspelaren.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend