TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Årets fotoprodukt 2011

Om man letar efter innovationsförmåga är det bara att titta närmare på kameratillverkarna. Sony övertygar på alla områden med sin Alpha 77, den mest innovativa kameran vi sett på länge.

forfatter
Publicerad 2012-03-07 - 05:51

Sony SLT Alpha 77

Innovatören!

Visst ser den ut som vilken spegelreflex som helst. Men det är bara på utsidan. På insidan skiljer sig Alpha 77 från det mesta annat och tar Sonys raffinerade SLT-teknik till nya höjder. Spegeln är nämligen fastmonterad bakom objektivet. Den lyfts inte undan när man tar bilden, utan är genomskinlig och släpper igenom ljuset till bildsensorn som sitter bakom. På så sätt kan kameran bli snabbare – och A77 är sannerligen snabb.

Den fyrar av korta bildserier med hela 12 bilder i sekunden och filmar HD-video med 1080p-upplösning och 50 bildramar i sekunden. Och inte nog med det, bildsensorn (CMOS) har 24,3 megapixlar och sätter rekord för upplösning i den här klassen. Lätt därtill en OLED-sökare med extrema 2,4 megapixlar och en stor vrid- och vändbar, högupplöst skärm, så har du en sofistikerad och flexibel kamera som passar alla kräsna fotografer.

Tillsammans med det nya objektivet SAL 16–50 mm f2,8 SSM har A77 en extremt hög bildkvalitet, med superb upplösning, skärpa och dynamik. Objektivet är precis som kameran solitt och väderskyddat, tillsammans är de en av de mest kompetenta systemkamerorna som går att få tag på nu för tiden.

Tack vare innovativa egenskaper, extrem bildkvalitet och en gedigen konstruktion är Sony SLT Alpha 77 den uppenbara vinnaren i kategorin Årets fotoprodukt.

Läs recensionen här

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ljusstark supervidvinkel 18 mm brännvidd gör att Panasonic Leica-objektivet fångar ännu mer av motivet.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend