Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Michael Connelly går från Amazon till Netflix

Succéförfattaren till ”Bosch” kommer med en ny serie på Netflix.

I februari 2015 kom Amazon Primes första original-TV-serie. Den byggde på Michael Connellys deckare och vi fick se en förträfflig Titus Welliver i huvudrollen som den kompromisslöse polisutredaren Harry Bosch.

Titus Welliver i “Bosch” (Foto: Amazon Prime)

Här hemma har Bosch även visats på HBO Nordic.

Ännu en stabil Bosch-säsong I sin sjätte säsong uppvisar kriminalserien om LA-snuten Bosch få svaghetstecken – men här finns inte heller mycket som påminner om förnyelse.

Den sjunde och sista säsongen av Bosch har nu nästan filmats klart och Connelly tar med sig sin Bosch-värld till strömningskonkurrenten Netflix.

Connelly har skrivit hela 22 böcker (den senaste, ”The Night Fire”, publicerades 2019) om arbetsnarkomanen som har för vana att arbeta i gråzoner, Hieronymus ”Harry” Bosch, men han har också skrivit en bokserie om hans halvbror, Mickey Haller.

Annons

Hittills har det kommit 6 böcker om Haller och dessutom har han haft en biroll i flera av Bosch-böckerna.

Den första boken (2005), The Lincoln Lawyer, filmades 2011 med Matthew McConaughey i huvudrollen som den gatusmarta advokaten med kontoret i en Lincoln Town Car.

Läs också

The Lincoln Lawyer

Connelly har nu avslöjat att han ända sedan september har jobbat som manusförfattare till båda serierna.

Ursprungligen hade Michael Connelly ingått ett avtal med CBS om Haller-serien, men de ställde in showen strax före filmandet påbörjades när coronapandemin drabbade filmindustrin som en flodvåg i början av mars. Nu har Reed Hastings & Co tagit över.

Den ”kreativa” försvarsadvokaten Mickey Haller tar han sig an vilka klienter som helst – så länge de kan betala. Han försvarar småkriminella, prostituerade, langare och våldsverkare. Connelly tar oss med in i det amerikanska rättsväsendets labyrinter, genvägar och kryphål – kryphål som få kan bättre än Mick Haller. Han är en advokat som tror på att alla har rätt till en advokat, och som bryr sig mindre om huruvida klienterna är skyldiga eller oskyldiga.

Annons

Veteranen David E. Kelley är producent av serien och Manuel Garcia-Rulfo spelar rollen som Mickey Haller. Garcia-Rulfo hade en av rollerna i The Magnificent Seven.

Matthew McConaughey i “The Lincoln Lawwyer” (2011) (Foto: Star Media Entertainment)

Inspelningen av The Lincoln Lawyer startar (enligt planen) i LA i mars, med premiär på Netflix mot slutet av året.

Connelly förnekar dock att vi kommer att se Harry Bosch dyka upp som biroll i den nya serien, på grund av hård konkurrens mellan strömningsjättarna.

forfatter

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.