Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Michael Connelly går från Amazon till Netflix

Succéförfattaren till ”Bosch” kommer med en ny serie på Netflix.

Av / 2021-01-15 - 07:15
Michael Connelly går från Amazon till Netflix

I februari 2015 kom Amazon Primes första original-TV-serie. Den byggde på Michael Connellys deckare och vi fick se en förträfflig Titus Welliver i huvudrollen som den kompromisslöse polisutredaren Harry Bosch.

Titus Welliver i ”Bosch” (Foto: Amazon Prime)

Här hemma har Bosch även visats på HBO Nordic.

Läs också Ännu en stabil Bosch-säsong I sin sjätte säsong uppvisar kriminalserien om LA-snuten Bosch få svaghetstecken – men här finns inte heller mycket som påminner om förnyelse.

Den sjunde och sista säsongen av Bosch har nu nästan filmats klart och Connelly tar med sig sin Bosch-värld till strömningskonkurrenten Netflix.

Connelly har skrivit hela 22 böcker (den senaste, ”The Night Fire”, publicerades 2019) om arbetsnarkomanen som har för vana att arbeta i gråzoner, Hieronymus ”Harry” Bosch, men han har också skrivit en bokserie om hans halvbror, Mickey Haller.

Hittills har det kommit 6 böcker om Haller och dessutom har han haft en biroll i flera av Bosch-böckerna.

Den första boken (2005), The Lincoln Lawyer, filmades 2011 med Matthew McConaughey i huvudrollen som den gatusmarta advokaten med kontoret i en Lincoln Town Car.

Läs också The Lincoln Lawyer Matthew McConaughey är känd för sina sliskiga/charmerande roller i otaliga tomma romantiska komedier där han inte imponerar särskilt mycket. I The Lincoln Lawyer har han däremot hittat en roll som passar honom perfekt.

Connelly har nu avslöjat att han ända sedan september har jobbat som manusförfattare till båda serierna.

Ursprungligen hade Michael Connelly ingått ett avtal med CBS om Haller-serien, men de ställde in showen strax före filmandet påbörjades när coronapandemin drabbade filmindustrin som en flodvåg i början av mars. Nu har Reed Hastings & Co tagit över.

Läs också Corona-boost för Netflix Jobb hemifrån och coronakarantän har gett strömningsjätten en enorm tillväxt.

Den ”kreativa” försvarsadvokaten Mickey Haller tar han sig an vilka klienter som helst – så länge de kan betala. Han försvarar småkriminella, prostituerade, langare och våldsverkare. Connelly tar oss med in i det amerikanska rättsväsendets labyrinter, genvägar och kryphål – kryphål som få kan bättre än Mick Haller. Han är en advokat som tror på att alla har rätt till en advokat, och som bryr sig mindre om huruvida klienterna är skyldiga eller oskyldiga.

Veteranen David E. Kelley är producent av serien och Manuel Garcia-Rulfo spelar rollen som Mickey Haller. Garcia-Rulfo hade en av rollerna i The Magnificent Seven.

Matthew McConaughey i ”The Lincoln Lawwyer” (2011) (Foto: Star Media Entertainment)

Inspelningen av The Lincoln Lawyer startar (enligt planen) i LA i mars, med premiär på Netflix mot slutet av året.

Connelly förnekar dock att vi kommer att se Harry Bosch dyka upp som biroll i den nya serien, på grund av hård konkurrens mellan strömningsjättarna.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Rulla till toppen