Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nya iMac behöver fortfarande Lightning

Apple håller fast vid Lightning för mus och tangentbord med den senaste 24-tums iMac med M3-processor.

Av / 2023-11-11 - 17:39
Nya iMac behöver fortfarande Lightning

För några veckor sedan presenterade Apple den nya versionen av sin 24-tums iMac, som nu levereras med det kraftfulla M3-chippet. Till vår stora förvåning fortsätter dock denna modell att använda Lightning för de viktigaste tillbehören. Nämligen Magic Mouse, Magic Keyboard och Magic Trackpad, som alla kommer att fortsätta att ansluta till datorn via den gamla standarden i stället för USB-C.

Läs också Blixtsnabb ny iMac Apples allt-i-ett dator hoppade över en generation och får nu M3-systemkretsen

Detta skiljer den nya iMac från den senaste iPhone 15-serien och andra uppdaterade Apple-enheter som iPads, AirPods Pro (2:a generationen) och Apple Pencil, som alla nu har anammat USB-C.

Därför är det förvånande att Apple har valt att göra en helt ny, uppdaterad version av sin populära allt-i-ett-dator beroende av Lightning när den levereras med M3-processorn och det senaste macOS Sonoma.

Läs också Ingen 27-tums iMac Lägg ner planerna på att vänta in den stora iMac:en, den kommer inte.

Själva iMac-datorn levereras med två Thunderbolt/USB 4-portar eller två Thunderbolt/USB 4-portar och två USB 3-portar beroende på modell, men Magic Mouse och Magic Keyboard levereras med Lightning-portar. Därför ingår det också en USB C till Lightning-kabel i förpackningen, och om man vill kunna ansluta både mus eller styrplatta och tangentbord samtidigt behöver man investera i ytterligare adapterkablar.

Läs också USB-revolutionen du inte vill missa! Datahastighet, bildskärmar och laddning: Vad du behöver veta om USB-C på iPhone 15.

Var med andra ord beredd på att jonglera mellan två olika typer av kablar; Lightning för de tillbehör som nämns ovan och USB-C för i stort sett allt annat om du investerar i Apples senaste iMac.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snabbt internet till överkomligt pris

Jensen Huang Superstar

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Rulla till toppen