TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Lenovo visar hoprullbar dator och mobil

I samband med företagets egen Tech World '22-konferens visade Lenovo upp ett 'proof of concept' av en rullbar skärm för mobiler och datorer.

forfatter
Publicerad 2022-10-21 - 17:05

Tekniken är utformad för hybridarbete och kan potentiellt göra det möjligt att utveckla helt nya formfaktorer – till exempel skärmar som rullar in och ut ur kabinettet på en bärbar dator eller mobil, skriver Lenovo i ett pressmeddelande som skickades ut vid konferensen.

Nedan kan du se en video med en demonstration av tekniken.

Lenovo har tidigare lanserat den hopfällbara datorn, ThinkPad X1 Fold, precis som den Lenovo-ägda mobiltillverkaren Motorola marknadsför  den hopfällbara mobilen Motorola Razr.

Läs också Lenovo lanserar ny vikbar 16-tums bärbar dator Två år efter att den första vikbara datorn kom ut på marknaden är Lenovo nu redo med en uppföljare till X1 Fold. Den nya modellen erbjuder bland annat en större skärm och slankare chassi.
ThinkPadX1Fold TOP 1536x864 1

Huruvida den rullbara tekniken kommer att hamna på butikshyllor inom en snar framtid är för tidigt att säga, men Lenovo avser att spendera mer pengar på utveckling av ny teknik i framtiden, betonar företaget.

“Tekniken förändrar framtidens arbetsplats och livsstil, som alltmer blir en kombination av en digital och fysisk värld. Innovation handlar inte bara om digitalisering och göra branscher smartare, utan också att hjälpa till att lösa några av mänsklighetens största utmaningar. Det är därför vi på Lenovo fördubblar våra investeringar i forskning och utveckling av smart teknik för användning i en extremt föränderlig värld, säger Yuanqing Yan, VD för Lenovo.

Läs också CES 2019: Rullbar OLED från LG På CES-mässan i Las Vegas avslöjade LG att deras första rullbara OLED-TV är klar för masstillverkning. LG Signature OLED65R9 kan helt eller delvis rullas ner när den inte används!

Lenovo är långt ifrån det enda teknikföretaget som arbetar med att utveckla rullbara skärmar. Till exempel visade koreanska LG redan 2019 upp ett antal TV-apparater med rullbara OLED-skärmar.

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
Bästa skärmen för högupplöst gaming? Vill du ha en fantastisk spelkänsla och dessutom neutrala och bra färger direkt ur kartongen så är det här rätt skärm för dig.
Wi-Fi 7-router för spel Routern har en ny antenndesign och nätverkshastighet på upp till 19 Gbit/s.
lbpluss
Caffe latte-segmentets hetaste dröm 14-tums MacBook Pro med M2 Pro-processor är den bästa och snabbaste bärbara datorn i sin prisklass. Men Apple borde uppgradera webbkameran.
lbpluss
Så snabb är den första PC:n med GeForce RTX 4090 Erazer Beast X40 från tyska Medion är den snabbaste datorn vi har testat. Men det kostar att ligga på topp.
lbpluss
En perfekt Mac för många Man kommer långt med nya Mac Mini, men man får vara beredd att betala för uppgraderingar.
Följ Ljud & Bild