TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Lenovo visar hoprullbar dator och mobil

I samband med företagets egen Tech World '22-konferens visade Lenovo upp ett 'proof of concept' av en rullbar skärm för mobiler och datorer.

forfatter
Publicerad 2022-10-21 - 17:05

Tekniken är utformad för hybridarbete och kan potentiellt göra det möjligt att utveckla helt nya formfaktorer – till exempel skärmar som rullar in och ut ur kabinettet på en bärbar dator eller mobil, skriver Lenovo i ett pressmeddelande som skickades ut vid konferensen.

Nedan kan du se en video med en demonstration av tekniken.

Lenovo har tidigare lanserat den hopfällbara datorn, ThinkPad X1 Fold, precis som den Lenovo-ägda mobiltillverkaren Motorola marknadsför  den hopfällbara mobilen Motorola Razr.

Läs också Lenovo lanserar ny vikbar 16-tums bärbar dator Två år efter att den första vikbara datorn kom ut på marknaden är Lenovo nu redo med en uppföljare till X1 Fold. Den nya modellen erbjuder bland annat en större skärm och slankare chassi.
ThinkPadX1Fold TOP 1536x864 1

Huruvida den rullbara tekniken kommer att hamna på butikshyllor inom en snar framtid är för tidigt att säga, men Lenovo avser att spendera mer pengar på utveckling av ny teknik i framtiden, betonar företaget.

”Tekniken förändrar framtidens arbetsplats och livsstil, som alltmer blir en kombination av en digital och fysisk värld. Innovation handlar inte bara om digitalisering och göra branscher smartare, utan också att hjälpa till att lösa några av mänsklighetens största utmaningar. Det är därför vi på Lenovo fördubblar våra investeringar i forskning och utveckling av smart teknik för användning i en extremt föränderlig värld, säger Yuanqing Yan, VD för Lenovo.

Läs också CES 2019: Rullbar OLED från LG På CES-mässan i Las Vegas avslöjade LG att deras första rullbara OLED-TV är klar för masstillverkning. LG Signature OLED65R9 kan helt eller delvis rullas ner när den inte används!

Lenovo är långt ifrån det enda teknikföretaget som arbetar med att utveckla rullbara skärmar. Till exempel visade koreanska LG redan 2019 upp ett antal TV-apparater med rullbara OLED-skärmar.

Annons
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

Koppla in allt med en enda kontakt En Thunderbolt 4 USB-docka ger din bärbara dator nya alternativ och skapar ordning och reda på skrivbordet.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Färgsprakande skärm från MSI MSI Prestige 16 är en ny bärbar kontorsdator från MSI, som är den första som har fått bakbelysning med Mini-LED.
Kostar den verkligen inte mer? Acer Swift 5 ser ut och beter sig som en leksak för höga chefer. Men kostar så lite att de flesta har råd att vara med.
Ge den gamla datorn snabb uppkoppling Netgear AXE3000 ger enkel åtkomst till den blixtsnabba Wi-FI 6E med en USB 3.0-adapter.
Trust är tyst som en mus Om du - eller din omgivning - störs av klapprande tangenter och klickande musknappar, har Trust ett tyst erbjudande.
Följ Ljud & Bild