Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Lenovo visar hoprullbar dator och mobil

I samband med företagets egen Tech World '22-konferens visade Lenovo upp ett 'proof of concept' av en rullbar skärm för mobiler och datorer.

Av / 2022-10-21 - 17:05
Lenovo visar hoprullbar dator och mobil

Tekniken är utformad för hybridarbete och kan potentiellt göra det möjligt att utveckla helt nya formfaktorer – till exempel skärmar som rullar in och ut ur kabinettet på en bärbar dator eller mobil, skriver Lenovo i ett pressmeddelande som skickades ut vid konferensen.

Nedan kan du se en video med en demonstration av tekniken.

Lenovo har tidigare lanserat den hopfällbara datorn, ThinkPad X1 Fold, precis som den Lenovo-ägda mobiltillverkaren Motorola marknadsför  den hopfällbara mobilen Motorola Razr.

Läs också Lenovo lanserar ny vikbar 16-tums bärbar dator Två år efter att den första vikbara datorn kom ut på marknaden är Lenovo nu redo med en uppföljare till X1 Fold. Den nya modellen erbjuder bland annat en större skärm och slankare chassi.

Huruvida den rullbara tekniken kommer att hamna på butikshyllor inom en snar framtid är för tidigt att säga, men Lenovo avser att spendera mer pengar på utveckling av ny teknik i framtiden, betonar företaget.

”Tekniken förändrar framtidens arbetsplats och livsstil, som alltmer blir en kombination av en digital och fysisk värld. Innovation handlar inte bara om digitalisering och göra branscher smartare, utan också att hjälpa till att lösa några av mänsklighetens största utmaningar. Det är därför vi på Lenovo fördubblar våra investeringar i forskning och utveckling av smart teknik för användning i en extremt föränderlig värld, säger Yuanqing Yan, VD för Lenovo.

Läs också CES 2019: Rullbar OLED från LG På CES-mässan i Las Vegas avslöjade LG att deras första rullbara OLED-TV är klar för masstillverkning. LG Signature OLED65R9 kan helt eller delvis rullas ner när den inte används!

Lenovo är långt ifrån det enda teknikföretaget som arbetar med att utveckla rullbara skärmar. Till exempel visade koreanska LG redan 2019 upp ett antal TV-apparater med rullbara OLED-skärmar.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

NU är disketten äntligen död!

Snabbt internet till överkomligt pris

Jensen Huang Superstar

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Rulla till toppen