Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Lenovo visar hoprullbar dator och mobil

I samband med företagets egen Tech World '22-konferens visade Lenovo upp ett 'proof of concept' av en rullbar skärm för mobiler och datorer.

Skrivet av / 2022-10-21 - 17:05
Lenovo visar hoprullbar dator och mobil

Tekniken är utformad för hybridarbete och kan potentiellt göra det möjligt att utveckla helt nya formfaktorer – till exempel skärmar som rullar in och ut ur kabinettet på en bärbar dator eller mobil, skriver Lenovo i ett pressmeddelande som skickades ut vid konferensen.

Nedan kan du se en video med en demonstration av tekniken.

Lenovo har tidigare lanserat den hopfällbara datorn, ThinkPad X1 Fold, precis som den Lenovo-ägda mobiltillverkaren Motorola marknadsför  den hopfällbara mobilen Motorola Razr.

Läs också Lenovo lanserar ny vikbar 16-tums bärbar dator Två år efter att den första vikbara datorn kom ut på marknaden är Lenovo nu redo med en uppföljare till X1 Fold. Den nya modellen erbjuder bland annat en större skärm och slankare chassi.

Huruvida den rullbara tekniken kommer att hamna på butikshyllor inom en snar framtid är för tidigt att säga, men Lenovo avser att spendera mer pengar på utveckling av ny teknik i framtiden, betonar företaget.

”Tekniken förändrar framtidens arbetsplats och livsstil, som alltmer blir en kombination av en digital och fysisk värld. Innovation handlar inte bara om digitalisering och göra branscher smartare, utan också att hjälpa till att lösa några av mänsklighetens största utmaningar. Det är därför vi på Lenovo fördubblar våra investeringar i forskning och utveckling av smart teknik för användning i en extremt föränderlig värld, säger Yuanqing Yan, VD för Lenovo.

Läs också CES 2019: Rullbar OLED från LG På CES-mässan i Las Vegas avslöjade LG att deras första rullbara OLED-TV är klar för masstillverkning. LG Signature OLED65R9 kan helt eller delvis rullas ner när den inte används!

Lenovo är långt ifrån det enda teknikföretaget som arbetar med att utveckla rullbara skärmar. Till exempel visade koreanska LG redan 2019 upp ett antal TV-apparater med rullbara OLED-skärmar.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Nytt i MacOS Sonoma

Ny kompakt Surface-laptop

Orbi 970: Det sjukaste mesh-nätverk vi hört talas om

Avancerad kylare från MSI gör din dator bättre

Thunderbolt 5 är grymt!

Uppkopplad interaktiv pekskärm

Rulla till toppen