annons

Ultra HD-projektor från BenQ

CES 2016

Äntligen! BenQ W11000 har 4K Ultra HD-upplösning.

(Foto: Tillverkare)
annons

Ännu så länge vet vi inte så mycket om BenQ:s kommande hemmabioflaggskepp. W11000 ska lanseras på ISE-mässan i februari och då kommer det mer information.

Under tiden kan vi bara berätta vad vi vet från pressmeddelandet, nämligen att projektorn har 4K Ultra HD-upplösning, lång zoom och en ”extrem” horisontell och vertikal linsvinkel som gör installationen flexibel när det gäller avstånd och vinkel till filmduken.

Ytterligare specifikationer, som kontrast och ljusstyrka, får vi vänta med tills vi närmar oss lanseringen. Vi vet inte heller vilket slags teknik som projiceringen använder sig av, men känner vi BenQ rätt så misstänker vi att det handlar om en 1-chips DLP-projektor som vi förmodar bygger på Texas Instruments nya 0,67-tums 4K-bildpanel.

Vi räknar naturligtvis med att W11000 stöder både högre kontrast med HDR samt äkta 12-bitars 4:4:4-färgrymd. Det är nämligen standarden för det nya 4K-Blu-ray-formatet – och även det format som Netflix och andra filmtjänster ska använda i framtiden.

Toppspecad projektor
Känner du inget stort behov av 4K-upplösning men vill ändå ha en riktigt bra bild så kan BenQ W8000 (bilden överst) passa bra. Den är förkalibrerad efter gammaspecifikation i Rev. 709-standarden, en internationell norm för HDTV. Vi kan med andra ord förvänta oss mer korrekta färger direkt ur kartongen och att komma närmare den filmupplevelse som regissören och efterproduktionsteamet tänkte sig. W8000 har dessutom utbytbar optik så att den kan anpassas efter rummet den står i. Det finns fem olika objektiv att välja mellan.

Vi känner inte till vare sig pris eller lanseringstidpunkt för någon av projektorerna.

annons
Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Läs också

Microsofts halvhjärtade iPad Pro-dödare fortsätter med sin tradition och misslyckas

Sonos VD: Förlåt!

JBL släpper utmanare till Klipsch Reference

Öronproppar är fortfarande bäst med sladd

Premiärfest för Ragnarok – vi har bilderna, och video!

Bästa nybörjarkameran blir ännu bättre

Ambilight i alla Philips TV-nyheter

Flera modeller får dessutom ljud från B&W.

Fotoskrivare för hela familjen

Ljusstarka objektiv till mellanformatkameror

Sonos till arga användare: Lugna er!

Smartklocka med banguide för golfare

Nya super-grafikkort i sommar

Nödlösning från mellersta hyllan räddar Huawei från Google-blockad

Nya super-grafikkort i sommar

Grafikkrig: AMD har en ny generation klar till sommarens Computex. Men får vi se Nvidia RTX 3080 också?