annons
annons
annons
(Foto: Tillverkare)
annons

Ultra HD-projektor från BenQ

Äntligen! BenQ W11000 har 4K Ultra HD-upplösning.

Ännu så länge vet vi inte så mycket om BenQ:s kommande hemmabioflaggskepp. W11000 ska lanseras på ISE-mässan i februari och då kommer det mer information.

Under tiden kan vi bara berätta vad vi vet från pressmeddelandet, nämligen att projektorn har 4K Ultra HD-upplösning, lång zoom och en ”extrem” horisontell och vertikal linsvinkel som gör installationen flexibel när det gäller avstånd och vinkel till filmduken.

Ytterligare specifikationer, som kontrast och ljusstyrka, får vi vänta med tills vi närmar oss lanseringen. Vi vet inte heller vilket slags teknik som projiceringen använder sig av, men känner vi BenQ rätt så misstänker vi att det handlar om en 1-chips DLP-projektor som vi förmodar bygger på Texas Instruments nya 0,67-tums 4K-bildpanel.

Vi räknar naturligtvis med att W11000 stöder både högre kontrast med HDR samt äkta 12-bitars 4:4:4-färgrymd. Det är nämligen standarden för det nya 4K-Blu-ray-formatet – och även det format som Netflix och andra filmtjänster ska använda i framtiden.

Toppspecad projektor
Känner du inget stort behov av 4K-upplösning men vill ändå ha en riktigt bra bild så kan BenQ W8000 (bilden överst) passa bra. Den är förkalibrerad efter gammaspecifikation i Rev. 709-standarden, en internationell norm för HDTV. Vi kan med andra ord förvänta oss mer korrekta färger direkt ur kartongen och att komma närmare den filmupplevelse som regissören och efterproduktionsteamet tänkte sig. W8000 har dessutom utbytbar optik så att den kan anpassas efter rummet den står i. Det finns fem olika objektiv att välja mellan.

Vi känner inte till vare sig pris eller lanseringstidpunkt för någon av projektorerna.

Läs också

Onkyo-hörlurar för kräsna öron

Onkyo-hörlurar för kräsna öron

Tre nya flaggskeppsmodeller för högupplöst ljud.Lägg till som favorit
Trådlös McIntosh-högtalare

Trådlös McIntosh-högtalare

Här är de första trådlösa högtalarna från McIntosh, med multiroom och stereokoppling.Lägg till som favorit
Libratone Copenhagen Edition

Libratone Copenhagen Edition

Libratone lanserar en exklusiv version av sina trådlösa och bärbara Zipp-högtalare i ull och aluminium.Lägg till som favorit
Fullspäckad trådlös multiroom-högtalare

Fullspäckad trådlös multiroom-högtalare

Fullspäckad trådlös multiroom-högtalareLägg till som favorit
Historiens vingslag hos Klipsch

Historiens vingslag hos Klipsch

Apple och HP började sina verksamheter i garaget. Hos Klipsch var förhållandena lite enklare. På CES kan man se hur allting började.Lägg till som favorit
3D-ljud från McIntosh

3D-ljud från McIntosh

Är det dags att uppgradera hemmabion så verkar den nya processorn från McIntosh med 3D-ljud och 4K-video säkert lockande.Lägg till som favorit
Smygtitt på Samsungs 2016-modeller

Smygtitt på Samsungs 2016-modeller

Här är lite av allt vi kan förvänta oss från Samsung det kommande TV- året!Lägg till som favorit
Digitala bjässar från Nikon

Digitala bjässar från Nikon

Inte en utan två toppmodeller lanserades på Nikons presskonferens på CES-mässan.Lägg till som favorit
annons