Search
Generic filters

Ny toppmodell från LG: Signature 77G6

LG:s nya OLED-flaggskepp 77G6 är en riktig lyx-TV med rekordtunn konstruktion och gnistrande bildkvalitet. Och nu är toppmodellen är inte konkav längre!

LG sparkade igång CES-mässan med att visa upp ett brett sortiment lyxprodukter med modellnamnet ”Signature”. Serien innehåller både hemelektronik och vitvaror av den påkostade sorten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Av dessa var det naturligtvis den nya OLED-toppmodellen 77G6 som väckte störst intresse. Åtminstone för vår del.

77G6 är en rekordtunn (2,57 millimeter) platt skärm där all elektronik och alla anslutningar och högtalare sitter dolda i sockeln.

HDR-förberedd
Som förväntat har LG även piffat upp bildkvaliteten. 77G6 bygger på en ny panel med högre ljusstyrka, starkare kontrast och bredare färgspektrum än tidigare OLED-modeller. LG har visserligen inte lyckats boosta ljusstyrkan så mycket att den kan mäta sig med det starka ljuset från exempelvis en bakbelyst LED-TV, men de är snabba med att påpeka att OLED-teknikens överlägsna svärta kompenserar för detta. Därför uppfyller den nya skärmen kraven från UHD Alliance och Dolby, och är alltså godkänd för HDR-videomaterial.

LG räknar förmodligen inte med att sälja så väldigt många exemplar av den nya toppmodellen: om man inte är vad som kallas för ”high-roller” i Las Vegas är den nog för dyr. Tanken med 77G6 är främst att visa hur långt man kan komma med OLED-tekniken nu för tiden. Vi förväntar oss att se fler och mindre OLED-skärmar från LG i mässmontrarna.

Priset på 77G6 är inte bekräftat, men tidigare 77-tummare från LG har legat ett stort steg över 65-tumsmodeller som 65EF950V (75 000 kr).

Vi återkommer med mer om LG:s TV-nyheter på CES!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Google hoppas att smarthögtalaren Nest Audio ska klå konkurrenterna. Det kommer också en ny Chromecast med fjärr och mobiltelefonen Google Pixel 5.
  Chatt-funktionen som fungerar mellan de två apparna blir nu officiellt tillgänglig för alla användare.
  Här är en mus som sätter både fart och färg på spelen.
  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.