Search
Generic filters

Moderna skivspelare från Sony

Sony har visat upp en skivspelare som kan spela in musiken i hög upplösning.

Sony hoppar på vinyltåget och presenterar sin nya, moderna skivspelare PS-HX500. Den påstås ha en ljudkvalitet i toppklassen och eftersom den dessutom kan rippa den analoga skivsamlingen till högupplösta musikfiler så behöver man inte ta med sig LP-skivorna hemifrån för att kunna lyssna på musiken överallt.

Foto: Sony
Foto: Sony

Det går att välja olika filformat, inklusive WAV och högupplöst FLAC samt DSD upp till 5,6 MHz, vilket har 128 gånger högre samplingsfrekvens än CD.

Läs också: En skivspelare i minuten!

Gratis programvara
Inspelningen görs enkelt med hjälp av ett PC-program som laddas ner kostnadsfritt. Själva inspelningsprocessen ska också vara oerhört enkel. Låtarna kan redigeras, ges namn, tas bort eller sättas ihop på olika sätt. I dagsläget vet vi inte om programmet finns till Mac, gör det inte det så finns gott om andra alternativ.

Sony PS-HX500 är seriöst byggd och har bland annat en egenutvecklad pickup. Foto: Sony
Sony PS-HX500 är seriöst byggd och har bland annat en egenutvecklad pickup. Foto: Sony

Seriöst byggd
Skivspelaren är byggd med ljudkvaliteten i åtanke: den nyutvecklade pickupen, den formgjutna skivtallriken och själva plinten som ska dämpa vibrationer. Vi föreställer oss att PS-HX500 befinner sig i samma klass som Rega P1 eller Pro-ject Debut Carbon. Men det vet vi förstås inte förrän vi har testat den noggrant.

Sony-grammofonen släpps i maj och kostar då 5 700 kronor.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Google hoppas att smarthögtalaren Nest Audio ska klå konkurrenterna. Det kommer också en ny Chromecast med fjärr och mobiltelefonen Google Pixel 5.
  Chatt-funktionen som fungerar mellan de två apparna blir nu officiellt tillgänglig för alla användare.
  Här är en mus som sätter både fart och färg på spelen.
  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.