Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Fullspäckad trådlös multiroom-högtalare

Fullspäckad trådlös multiroom-högtalare

Av / 2016-01-07 - 14:24
Fullspäckad trådlös multiroom-högtalare

Små trådlösa högtalare har ofta stora begränsningar. Men de är praktiska och många av dem går att koppla ihop så att man kan lyssna på musik i flera rum. Multiroom, kallas det.

Naim Mu-so Qb är en sådan högtalare. Här finns det dock goda skäl att hoppas på ett bättre ljud än vad små trådlösa högtalare brukar ge ifrån sig. Den bygger nämligen på den större Mu-so men är inpackad i en mer kompakt, kubisk form.

Läs vårt test av Naim Mu-so.

Foto: Naim

Foto: Naim

Naim har stoppat i sammanlagt 300 watt förstärkareffekt, fördelade på 50 watt till varje mellanregister- och diskantelement – som sitter i kors för att ge ett bättre stereoperspektiv (se bilden ovan) – och 100 watt till baselementet på framsidan. På sidorna sitter passiva baselement som ska ge kuben en riktigt potent Naim-bas.

Eftersom Mu-so QB är en multiroom-högtalare går den att koppla ihop trådlöst med upp till fem stycken likadana, eller till Naims klassiska nätverksprodukter som Uniti och ND.

Tidal-streaming finns också inbyggd, precis som Spotify Connect. Den klarar 24-bitars musikfiler och har Bluetooth, AirPlay och internetradio och kan kopplas till externa ljudkällor via analoga och digitala ingångar. USB-minnen går också bra.

Mu-so QB kan styras från mobilen med hjälp av Naims app. Grillen finns i färgerna rött, blått och orange.

Måtten är 210 x 218 x 212 mm och vikten 5,6 kilo.

Priset hamnar på strax under 9 000 kronor när högtalaren dyker upp i butikerna i slutet av mars.

Foto: Naim

Foto: Naim

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen