data-srcset

CES 2016

Fullspäckad trådlös multiroom-högtalare

Små trådlösa högtalare har ofta stora begränsningar. Men de är praktiska och många av dem går att koppla ihop så att man kan lyssna på musik i flera rum. Multiroom, kallas det.

Naim Mu-so Qb är en sådan högtalare. Här finns det dock goda skäl att hoppas på ett bättre ljud än vad små trådlösa högtalare brukar ge ifrån sig. Den bygger nämligen på den större Mu-so men är inpackad i en mer kompakt, kubisk form.

Läs vårt test av Naim Mu-so.

Foto: Naim

Foto: Naim

Naim har stoppat i sammanlagt 300 watt förstärkareffekt, fördelade på 50 watt till varje mellanregister- och diskantelement – som sitter i kors för att ge ett bättre stereoperspektiv (se bilden ovan) – och 100 watt till baselementet på framsidan. På sidorna sitter passiva baselement som ska ge kuben en riktigt potent Naim-bas.

Eftersom Mu-so QB är en multiroom-högtalare går den att koppla ihop trådlöst med upp till fem stycken likadana, eller till Naims klassiska nätverksprodukter som Uniti och ND.

annons

Tidal-streaming finns också inbyggd, precis som Spotify Connect. Den klarar 24-bitars musikfiler och har Bluetooth, AirPlay och internetradio och kan kopplas till externa ljudkällor via analoga och digitala ingångar. USB-minnen går också bra.

annons

Mu-so QB kan styras från mobilen med hjälp av Naims app. Grillen finns i färgerna rött, blått och orange.

Måtten är 210 x 218 x 212 mm och vikten 5,6 kilo.

Priset hamnar på strax under 9 000 kronor när högtalaren dyker upp i butikerna i slutet av mars.

Foto: Naim

annons

Foto: Naim

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Läs också

 data-srcset

JBL satsar på radio

Nej då, linjär radio är inte alls dött. Det tänker JBL bevisa med två nya bärbara radioapparater: Tuner 2 och Tuner XL.

 data-srcset

Anpassa ditt gaming-ljudkort

Nej, det heter inte Pure Edition för att RGB-ljuset är bortplockat på Sound BlasterX AE-5 Plus. Tvärtom, här är det ljus på alla håll och kanter!