TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Försmak på helelektrisk crossover från Mini

Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.

forfatter
Publicerad 2022-07-27 - 12:50

Mini vill överbrygga klyftan mellan Mini 3-dörrars och Mini Countryman och presenterade idag för första gången Mini Concept Aceman, som kommer att lanseras 2024.

Mini Concept Aceman har fyra dörrar, invändig plats för fem personer och ett stort bagageutrymme. Konceptbilen mäter 4,05 meter i längd, 1,99 meter i bredd och 1,59 meter i höjd.

Mini har reducerat interiören till absolut väsentligheter, precis som designern av den klassiska Mini hade i åtanke. 1959 designade Alec Issigonis en interiör som förutom säten, ratt och växelspak inte behövde något annat än en central rund instrumenttavla samt ett par vippbrytare för att skapa en exceptionell körupplevelse, förklarar tillverkaren i ett pressmeddelande.

I enlighet med traditionen är konceptbilens interiör utformad på samma sätt, med ett ganska speciellt val av färger och material. Det finns inga detaljer i vare sig krom eller läder. Som du kan se på bilderna i galleriet nedan.

MINI Concept Aceman 2 MINI Concept Aceman 5 MINI Concept Aceman 6 MINI Concept Aceman 7 MINI Concept Aceman
<
>
MINI Concept Aceman (Foto: Mini)

Världspremiär på spelmässa

Mini Concept Aceman kommer att visas för allmänheten för första gången på världens största spelevenemang ”Gamescon 2022” i Köln, Tyskland, den 24–28 augusti.

Mini Cooper SE med Harman Kardon

Världens roligaste elbil?

En elektrisk version av pigga Mini Cooper S med ljudsystem från Harman Kardon – what’s not to like?

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Kolla in Fords automatiska "laddningsrobot" Ford testar en ny typ av automatisk laddstation där du inte behöver plugga in laddkabeln själv.
Porsche Taycan får längre räckvidd Får ökad räckvidd efter service, men det är mer än räckvidden som har förbättrats.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend