Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2024: Polestar 2 får Googles webbläsare

Planera din bilresa i Google Maps.

Skrivet av / 2024-01-09 - 19:00
CES 2024: Polestar 2 får Googles webbläsare

Många kanske inte är medvetna om det, men allt man ser på skärmen i en Polestar körs på Googles operativsystem Android Automotive. Så det är ingen överraskning att Polestar 2 snart kommer att få Googles Chrome-webbläsare integrerad.

Polestar 2-ägare kommer ihåg att de kunde ladda ner webbläsaren Vivaldi 2021, och nu kan de också ladda ner Google Chrome – för närvarande i betaversion, där man kan använda Chrome som webbläsare på bilens vertikala pekskärm i mittkonsolen.

Foto: Polestar

I ett pressmeddelande säger Polestars VD Thomas Ingenlath att Android Automotive OS har utökats med många nya appar och funktioner sedan lanseringen av Polestar 2 för över tre år sedan, och att det ständigt kommer nya funktioner till Polestar-ägare. Även för Polestar 3 och Polestar 4 senare i år.

Google Maps send-to-car. Foto: Polestar

Planera och skicka rutten från mobilen till bilen

I en uppdatering som nu är tillgänglig i Google Maps för Android och iOS kan man planera bilresor på mobilen och skicka det till Google Maps-appen i en Polestar 2. Hela rutten finns sedan redo i bilen när man kliver in.

Polestar visar upp Google Chrome i en Polestar 3 på utställningsgolvet på CES 2024 i Las Vegas.

Polestar 3 med webbläsaren Chrome. Foto: Polestar
Läs också Förbättrad storsäljare Polestar 2 är bättre att köra, går längre och laddar snabbare. Ja, och så har den fått launch control.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Folkmassa går lös på förarlös bil

Första elskotern snart här

Elektriska sparkcyklar för råa gamers

Porsche Taycan får mer kraft och räckvidd

Den här har många väntat på

Får fyrhjulsdrift och lägre pris

Nu kan du beställa Polestar 4

Apple Car år 2028?

Teslas " folkvagn" är på väg

Elektriska Porsche Macan lanserad

Jeep Wagoneer S lanseras i år

Tesla Model Y krossar allt i Europa

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen