Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: Steve Jobs: The Man in the Machine

Blu-ray-recension

Efter Steve Jobs bortgång 2011 har det formligen haglat filmer och böcker om den kontroversielle mannen. Oscarsvinnaren Alex Gibney vill också vara med, men levererar en trevande dokumentär.

Publicerad 2016-01-21 - 14:55
Steve Jobs: The Man in the Machine
Lorentz Celo

I Steve Jobs: The Man in the Machine presenterar den oscar-belönade regissören Alex Gibney en kritisk granskning av den legendariska Apple-grundaren Jobs, som båda hyllades som ett geni och anklagades för att vara en grym tyrann. Filmen skildrar en uppriktig berättelse om mannen bakom Apple genom en rad intervjuer med några av de människor som stod Jobs närmast i olika skeden i livet.

Steve Jobs - The Man In the Machine_2

Dokumentärfilmaren Alex Gibney har tidigare imponerat med filmer som Taxi to the Dark Side (2007) och We Steal Secrets: The Story of Wikileaks (2013). Den här gången har han tagit sig an den kontroversiella Steve Jobs liv. Filmen är mycket omfattande och ger oss många inblickar i legendens arbete och sociala liv. Mycket av informationen som presenteras är intressant och informativ, men sammantaget är det för spretigt. Dokumentären lyckas inte fokusera på det väsentliga och ägnar ibland för mycket tid åt oviktiga saker. Den saknar en röd tråd och slutar som ett litet berättarmässigt kaos. Tre stjärnor.

Steve Jobs - The Man In the Machine_4

Filmen sätter inte heller några djupa spår när den serveras på Blu-ray. Den innehåller inget extramaterial och kvaliteten på det audiovisuella planet är mycket varierande, vilket inte är så konstigt med tanke på att det är en dokumentär som bygger mycket på gamla inspelningar.

Steve Jobs - The Man In the Machine_3

Karakter
Steve Jobs: The Man in the Machine

Fakta:

  • Release: 18 januari 2016
  • Regi: Alex Gibney
  • Med: Steve Jobs, Steve Wozniak, Michael S. Malone, Chrisann Brennan, Regis McKenna, Michael Moritz
  • Genre: Dokumentär
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 2:09

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen