Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: Last Seen Alive

Så dåligt att den borde vara olaglig!

Just nu toppar en ny Gerard Butler-film listorna på Netflix. Det borde den verkligen inte göra.

Av / 2023-02-10 - 00:39
Last Seen Alive
Tor Aavatsmark

Det måste påpekas att Gerard Butler förmodligen inte är mest känd för sitt finslipade karaktärsskådespeleri i ”djupa” roller med stor mänsklig insikt och Pulitzerpris-vinnande dialog.

Däremot har den något enfaldige skotten definitivt underhållit oss med popcorn-filmer som 300, Law Abiding Citizen, Reign of Fire, Den of Thieves, Olympus Has Fallen och Angel has Fallen. Att han också har en viss komisk talang visade han i The Ugly Truth och Draktränaren.

Läs också Geostorm 3D Geostorm är en klar förolämpning mot varje normalintelligent person – och mördande tråkig!

Tyvärr får du antagligen många fler träffar på Google om du söker på ”bad gerald butler movies” – det räcker med att nämna kalkoner som Timeline, Gods of Egypt och Geostorm. Om inte annat kan han med Last Seen Alive lägga till ytterligare en film på den listan.

 

En del filmer är så dåliga att vi helt enkelt inte vet var vi ska börja! Vi hittar faktiskt INGET positivt att nämna om Last Seen Alive. Det är en fullständig ”stinker” från början till slut. Manuset hänger inte ihop, Butlers spelar katastrofalt dåligt, regi, foto och klippning ligger på en nivå som en filmskolelärare skulle plockat fram linjalen och piska dina fingrar blodiga för. Och manuset? – Gud hjälpe oss!

Vi ska varken ta upp en massa spaltutrymme eller för mycket av din dyrbara tid och gå in i detalj om den hopplösa handlingen, men vi kan berätta att Butler och hans bättre hälft (”hon har något mörkt inom sig!”) går igenom en tuff period, och nu vill hon ta en paus.

Varpå han går i taket, men sedan motvilligt kör henne till svärföräldrarna. På vägen stannar de för att tanka (ja, bensin – det är ju trots allt USA) varpå frun försvinner i tomma intet.

Last Seen Alive (Foto: Netflix)

Naturligtvis misstänker den inkompetenta småstadspolisen omedelbart Butler (”Have you had an affair?”) och slösar bort dyrbar tid. Handlingskraftige Butler tar saken i egna händer, hittar (spoiler!) kidnapparen och börjar skjuta allt och alla. Slut!

Plotten innehåller inte en enda trovärdig handling eller tankegång. Vi tror inte en sekund på någon av karaktärerna eller den konstruerade miljön, och spänningen är lika obefintlig som den svenska strömförsörjningen. Manuset är ett hopkok och en knappt halvhjärtad kopia av en mängd bra thrillers, utan förmåga eller vilja att skapa något originellt, sevärt eller underhållande.

Att Netflix har valt att marknadsföra filmen med de bevingade orden ”Stenhård, nervpirrande actionthriller” borde faktiskt leda till böter för streamingtjänsten.

Last Seen Alive_7 Last Seen Alive_6 Last Seen Alive_4 Last Seen Alive_3
<
>
Last Seen Alive (Foto: Netflix)

Filmen hade premiär på Netflix i fredags och ligger nu (surprise, surprise!) i topp bland de mest streamade titlarna. Vad i helskotta är det för fel på er? Ja, vi pratar med dig, du som sitter hemma i radhuset en mörk och trist vinterkväll, med ett sexpack Tuborg i en trött IKEA-soffa och känner dig allmänt misslyckad och missnöjd med tillvaron. Har du inte en gnutta värdighet kvar och några få strimlor av kvalitetsmedvetande, människa? Stäng av det här skräpet och gå vidare med ditt liv!

Butler kan vi bara gratulera: han har nu tre filmer på Ljud & Bild med det ”imponerande” betyget 1 stjärna!

Läs också Februaris höjdpunkter Reese Witherspoon och David Harbour toppar Netflix-nyheterna i februari.

PS. För ordningens skull vill recensenten informera om att han växte upp i ett radhus och att han har en IKEA-soffa hemma. Öl gillar han också 😉

Last Seen Alive (Foto: Netflix)
Karakter
Last Seen Alive

Fakta:

 • Netflix
 • Release: 3 februari 2023
 • Regi: Brian Goodman
 • Med: Gerard Butler, Russell Hornsby, Jamie Alexander, Ethan Embry, Michael Irby, Bruce Altman
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2022
 • Längd: 1:35
 • Betyg: 1
 • IMDb

14 reaktioner på ”Last Seen Alive”

 1. Instämmer, den suger! Den enda man funderar på under filmen och efter filmens slut är varför gjordes den..

 2. Håller verkligen med! Riktigt jävla dåligt,ändå satt jag o kolla klart på eländet!… får skylla på intaget av alkohol i samband med denna smörja!…. simma lugnt!

  1. Ja jag kollade också. Men jag trodde ju på att det skulle komma någon twist på slutet. Att man skulle wtf känsla när allt avslöjas. Men besviken blev man.

 3. Filmen var faktiskt väldigt spännande och handlingen logisk och trovärdig.
  Mkt bra film!

 4. Gerhard Behrendt

  Du verkar vara en dålig kritiker och med dåligt öl smack om du sitter hemma med en 6pack tuborg

 5. Det var väl ganska självklart. Gerard gör ju bara töntiga actionfilmer. Håller inte med om att de du nämner tidigare i artikeln heller skulle vara underhållande.

 6. Ehm. Att den ligger på topp beror aboslut inte för att man ser om denna skitfilm. Likaså som du har folk sett att det är en Butler film, satt på den och tat sig igenom skiten. Även du bidrog med att få den på topp ä. Seså redan nästa vecka kommer den försvinna från toppen och hamna i källaren tillsammans med Sharknado o övriga kassa filmer.

 7. Den ojämförlige sämsta filmen hittills 2023. Tyvärr verkar Netflix fortsätta fylla ut sitt innehåll med dylikt skräp.

 8. Om ni tycker att denna film var dålig
  Då ska ni inte se hans senaste film plane som fått.6.5
  Last seen alive var bättre och mer spännande

 9. Jag tyckte Last seen alive och Plane var bra.
  Dom var som jag förväntade mig.

  Gillar man Ruben Östlund så kanske man ska låta bli och titta på en film med Gerard Butler.

  Själv så är jag allergisk mot Beck och Wallander.
  50 filmer med Beck är för mig otroligt att dom lyckas få ihop pengar till för att producera.Där kan man snacka om usla manus och dåliga skådisar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen