TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Recension Geostorm 3D

Geostorm: Bland det dummaste vi har sett!

Geostorm är en klar förolämpning mot varje normalintelligent person – och mördande tråkig!

forfatter
Publicerad 2018-03-15 - 11:46
Karakter
Action
Geostorm 3D

Låt det vara sagt med en gång: vi har inget emot ”hjärndöda” actionfilmer utan något annat syfte en ren popcornunderhållning. En film som man kan koppla ur hjärnan till, logga ut från tillvarons ibland outhärdlig enkelhet, luta sig tillbaka i soffan, öppna en öl och låta tankarna fly samtidigt som Bruce Willis skjuter 50 karikerade skurkar och räddar världen – med ett leende på läpparna och rappa repliker.

Geostorm, däremot, är varken underhållande eller hjärndöd – här var ”patienten” död vid ankomsten!

Miljöalibi

Världen och klimatet har (förmodligen för att vi har förorenat allting och inte kan samarbeta internationellt!) gått åt helvete. Några listiga forskare har dock hittat ett sätt att kontrollera vädret – ända tills någon hackar systemet och använder det som ett vapen som utplånar allt. Då måste Gerard Butler rädda dagen – och världen.

 

Lönechecken trumfar allt!

Vi upphör aldrig att förvånas över att en del hollywoodproducenter lyckas övertyga kvalitetsskådespelare och A-stjärnor att ställa upp i filmer som är helt uppenbart är fullständigt trams. Geostorm är ännu ett bevis på att det är fullt möjligt. Karaktärsskådespelaren Ed Harris ackompanjeras av bland annat actionhjälten och självaste Andy Garcia i en handling som är så tunn och ofattbart amatörmässigt gjord att den får andra floppar att framstå som mästerverk.

Effekter i en film utan själ

Filmen ser billig ut, är fullproppad av osannolikheter och usla repliker. På flykt från en gigantisk storm, efter att Secret Service-agenten har skjutit sig ut ur situationen, river presidenten (Garcia) av töntiga repliker som: ”Marry her”. Det är på den här infantila, banala nivån Geostorm ligger. Men visst, det hade varit okej om vi åtminstone blev underhållna av häftig/tuff/smart action. Det absolut enda som vi ens höjer på ögonlocken av är en del av naturkatastroferna som piskar sönder kända städer/landmärken – synd bara att sådant var något som imponerade på oss för 10–12 år sedan, nu för tiden är det lika vanligt som att se en fluga cirkla över en komocka.

Eller som JJ Abrams sade när vi träffade honom på SXSW i Austin: ”En film som är proppfull med spektakulära specialeffekter utan en bra, mänsklig historia som publiken kan relatera till, har ingen framtid”. Och det är största problemet med Geostorm, vi bryr oss inte det minsta dugg om karaktärerna överlever eller om de blir mosade i en köttkvarn.

Trist hafsverk

Om du slår upp ”överspel” på Wikipedia så får du antagligen upp en bild på Jim Sturgess, han tror uppenbarligen att han är med i en tårdrypande dramafilm med Oscar-potential. Nix! Gerard Butler gör så gott han kan, men får visa upp chockerande lite av sin talang som actionhjälte. När actionfilmen dessutom gör sig skyldig till den allra största actionfilm-synden – alla actionscener är ofattbart tråkiga – så finns det inte mycket kvar. En ynka stjärna till denna förolämpande usla film.

Bildkvaliteten är i klass med filmens B-känsla: platt! Färgerna är rödaktiga och har konsekvent massor av brus. Ljudspåret (DTS 5.1) är snäppet bättre, ibland får subwoofern visa vad den kan. Enda bonusmaterialet är tre superkorta minidokumentärer.

 

<
>
(Foto: Tillverkare)
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Fakta

Release: 5 mars 2018

Regi: Dean Devlin

Med: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish,

Ed Harris, Richard Shiff, Alexandra M. Lara, Andy Garcia

Genre: Action

Land: USA

År: 2017

Längd: 1:49

IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Drakens tidsålder HBO Max satser stort på att prequel-serien till Game of Thrones ska lyfta streamingtjänsten till gamla höjder. Det tror vi att den gör!
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend