Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Annonsinnehåll: Aqara

Det intelligenta hemmet behöver inte vara dyrt

Skrivet av - Publicerad 2023-11-20 - 10:55
Aqara

Ett smart hem är mötet mellan vardagslivet och en science fiction-värld. En mängd av hemmets funktioner som kommunicerar med varandra och styrs från mobilen, surfplattan eller datorn, så att vardagen blir bekvämare och hemövervakningen mer systematisk.

Ända sedan det första experimentella smarta hemmet skapades 1966 har entusiaster och företag jobbat med att göra tekniken praktiskt användbar till ett rimligt pris. Det har tagit sin tid, men i dag har det lyckats – att skaffa ett smart hem är varken krångligt eller dyrt längre, så länge man väljer rätt lösningar.

Dem hittar man bland annat hos Aqara. Företaget är ett av världens absolut ledande inom smarta hem, till och med namnet är en förkortning av de latinska orden för smart och hem. Ända sedan 2009 har Aqara arbetat med att göra det smarta hemmet tillgängligt för så många som möjligt. Lagom till jul introducerar Aqara två helt nya paket som kombinerar en rad olika produkter med en stor rabatt. Om du eller någon i din närhet har funderat på att lyfta det vanliga hemmet upp till den smarta klassen så är de här två paketen en bra utgångspunkt.

dsa

Ett bekvämt hem – med värmeräkning

Aqara Energy Saver Pack kombinerar en mängd funktioner och produkter som tillsammans ser till att onödig energiförbrukning elimineras, vilket både elräkningen och klimatet tjänar på – samtidigt som komforten i hemmet ökar.

Radiatortermostaten E1 och temperatur- och fuktsensorn T1 arbetar tillsammans för att ge jämn värme i hela rummet. Termostaten följer din dygnsrytm – när du inte är hemma eller när det är natt sänker termostaten automatiskt temperaturen, men när du använder rummet är det varmt och skönt. En geofencing-funktion i mobilen känner av att du närmar dig och värmer upp huset även om du kommer hem på andra tider än de förprogrammerade. Allt kan naturligtvis också styras från mobiltelefonen, med röststyrning eller manuellt på termostatens digitala display.

Det smarta hemmet är inte riktigt smart förrän det kan läsa av rummet. Aqara Energy Saver Pack innehåller även en sensor, FP2, som är en uppgradering av den klassiska PIR-rörelsesensorn. Den kan inte bara känna av rörelser så exakt att värmen sänks direkt när du lämnar rummet, vilket sparar energi.

Den kan också övervaka rum på upp till 40 kvadratmeter och anpassa förhållandena därefter. Systemet känner igen upp till fem personer samtidigt och anpassar värme och belysning efter varje person – det kan också justera temperaturen i tomma rum och tända och släcka lampor automatiskt.

dsa

Hjärnan i systemet heter M2. Det är hubben som kopplar ihop och styr andra Aqara-enheter och säkerställer kommunikationen med ditt smarta hem. Tack vare uppkoppling till internet via både Wi-Fi och Ethernet är den mycket stabil, och röst- och app-styrning ger dig full kontroll oavsett om du är hemma eller bortrest. Hub M2 kan kommunicera med Amazon Alexa, Apple Homekit, Google Assistant och andra smarta hem-plattformar, så att du enkelt kan integrera Aqara-enheter i din smarta hem-installation.

Den inbyggda högtalaren kan också användas med dörrklockor och larmsystem. Under en begränsad tid från den 20 november säljs Aqara Energy Saver Pack för 169,99 euro – en besparing på upp till 23 procent jämfört med ordinarie pris.

da

Trygghet överallt

Ett tryggt hem är ett bra hem – och ett hemövervakningssystem kan vara ett viktigt steg på vägen.

Aqara har satt ihop ett Home Security Pack som enkelt kan garantera säkerhet och ge en fullständig översikt över hemmet – och vem som befinner sig i det.

Kamerahubben G3 blir hemmets pulserande hjärta. Precis som M2 kan G3 hitta och styra andra Aqara-enheter och kommunicera med Alexa, Apple Homekit, Google Assistant och andra vanliga smarta hem-system. Dessutom fungerar den också som en 2K-inomhuskamera med både panorering och lokal AI. Tack vare funktionen med ansiktsigenkänning kan den skicka ett meddelande till din telefon när barnen kommer hem – eller om personer som den inte känner igen kommer in i hemmet. Kameran har en fysisk slutarmekanism så att du vet att den inte övervakar när du inte behöver den – men den kan också användas för att känna igen olika handgester så att du kan kommunicera med den på ett roligt och säkert sätt utan att säga ett enda ord.

dsa

Kameran kan växla mellan olika vinklar och arbeta med de andra enheterna i Aqara Home Security Pack, så att du alltid kan övervaka ditt hem från din telefon. Vibrationsdetektorn, som till exempel kan placeras på hemmets mest värdefulla arvegods, ett skåp eller en låda, känner av om den flyttas. P1-rörelsesensorn registrerar mänsklig aktivitet och kan automatiskt tända lampor och aktivera kameran om någon går förbi – och den kan placeras var som helst utan att det behövs några verktyg.

Dörr- och fönstersensorn T1 är kronan på verket, som känner av om dörrar eller fönster är öppna eller blir påverkade från utsidan. Om en av sensorerna upptäcker ett potentiellt hot kan den vrida kameran så att du alltid kan se orsaken. Detta ger en trygghet som bara de mest avancerade ”gammaldags” larmsystemen kan erbjuda – och till en bråkdel av kostnaden för sådana lösningar.

Från den 20 november och under en begränsad tid säljs Aqara Home Security Pack för 119,99 euro – det är ett paketpris som är minst 31 procent lägre än ordinarie pris.

Båda systemen är snabba och enkla att installera och kan skalas upp om behov uppstår.

Om du vill ta del av detta fantastiska erbjudande kan du hitta lokala återförsäljare här:

Energy Saver pack

Home security pack

dsa
dsa
Ljud & Bild Marketing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Större och bättre TV

De bästa OLED TV-apparaterna

Större TV med mindre budget

Ljud & Bild
Rulla till toppen