philips_fidelioS1_990

Test av Philips Fidelio S1

En tuff lur i lyxförpackning

Fidelio-serien från Philips har utökats med en ny in-ear-lur, men vill du smälta in i mängden och vara diskret är S1 inget för dig.

Plus

Skum-pluppar
Förvaringsetui
Kvalitet
Platt sladd

Minus

Något klen bas

Vill du ha en hörlur med attityd är detta en riktig godbit. Svart aluminium med röda detaljer, platt sladd som är svart på ena sidan och röd på andra. Kvaliteten är det heller inget fel på utan S1 känns genomarbetad och genomtänkt från början till slut. Sladden sitter väl förankrad i både den vinklade 3,5-millimeterskontakten och i själva hörlurarna. Micken/reglaget består bara av en knapp, precis som hos Ur Beats och varför göra det krångligare än vad det är? Det medföljer tre extra öron-pluppar varav ett par är skum-varianten som borgar för mindre ont i öronen och bättre ljudisolering. Ett litet hårt etui som påminner om en puck för förvaring ingår också.

Philips utlovar ett balanserat ljud med djup bas, transparent mellanregister och raffinerad diskant. Låt oss se hur det är med den biten …

Ljudet
S1 har, inte helt förvånande då det är en halvöppen konstruktion, det luftigaste ljudet bland deltagarna och både instrument och röster får stor rymd samtidigt som de är under kontroll. Dock är basen något mesigare än hos till exempel Nocs-luren, något som också hänger samman med konstruktionen. La Primavera har bra driv, godkänd bas och detaljrikt övre mellanregister. Anslaget på gitarrerna i Laugh ´n´A 1/2 och Everything framgår tydligt och klart och Michael Bublé ger mig ståpäls. Jag kör igenom hela min repertoar för att se om jag hittar någon direkt svaghet men jag hittar faktiskt inget att klaga på.

Philips nära
En platt sladd som är röd på ena sidan och svart. Genomtänkt från början till slut.

Slutsats
Vill du ha en läcker hörlur med attityd som är pigg på att leverera musik från alla möjliga genrer med spelglädje och nyfikenhet så tror jag inte Philips Fidelio S1 kommer att göra dig besviken. Aningen djupare bas hade inte varit fel och prislappen är visserligen en av de högsta i testet men å andra sidan är kvaliteten så pass bra att den förmodligen (förhoppningsvis) kommer överleva en hel del. Tittar på luren och tycker mig höra: ”Jag är en tuff lur i lyxförpackning. En tuff lur i snyggt fodral. Jag är ett litet stycke dynamit maskerad till sockerbit …”

Philips paket
Med en paketering som detta blir man bara glad.


Kommentarer (2)
 1. Hej
  Letar efter ett par In-Ear lurar som jag kan har till mitt digitala trumset
  Philips Fidelio S2 skulle den få samma betyg, som S1 den är nästan dubbelt så dyr
  Har själv tittat lite på Rolands In-Ear hörlurar RH-iE3 och RH-ED1 Har ni gjort några tester på dem.
  Mvh
  Bosse

 2. Har lämnat tillbaka mina då en impedans på 32 ohm inte går så bra till bärbara enheter. Får köra maxvolym på min Samsung S3 och min laptop har även provat på min sambos Iphone 5 och det täcker inte till speciellt inte när det är lugna låtar. Tycker det är konstigt av Philips att reklamera denna att vara avseed för bärbart ljud och underligt av en seriös sida som eran och inte alls ta upp detta problem eller vilken utrustning ni använt. Har haft många lurar och lyssnar inte speciellt högt samt normal hörsel ifall ni undrar. 😉