TEST AV Jensen Stadium BT

Bra första försök

Jensens första trÄdlösa hörlurar Àr bekvÀma men ljudet blir tröttsamt i lÀngden.

Ljud & Bild tycker:
BekvÀma tack vare stora kÄpor. FÄ men bra finesser. Varmt och fylligt ljud.
Klumpiga och plastiga. PÄtrÀngande diskant som ger lyssningströtthet i lÀngden.

Norska Jensen Scandinavia har tidigare, nÀr det gÀllt ljudprodukter, varit mest kÀnda för billiga trÄdlösa högtalare och radioapparater. Men för ett Är sedan slog de till med ett par riktigt prisvÀrda hörlurar, Jensen Buddy Stadium. Och nu Àr den trÄdlösa modellen Jensen Stadium BT hÀr, efter tvÄ Ärs utvecklingsarbete. MÄlet har varit att skapa ett ljud som passar alla, med en prislapp som ger valuta för pengarna. LÄt oss se om de har lyckats.

Bortsett frÄn att sladden numera Àr valfri sÄ ser de mer eller mindre exakt ut som föregÄende Buddy. Eftersom det Àr en modell dÀr kudden omsluter örat sÄ Àr kÄporna naturligtvis betydligt större Àn testets övriga on-ear-modeller. Men Àven med hÀnsyn till det kÀnns de vÀl stora för nÄgot man vill ha pÄ sig ute pÄ stan. Det knÀpper orovÀckande i plasten nÀr man viker ihop dem vilket ger ett frÄgetecken om hÄllfasthet i lÀngden. Men de sitter skönt pÄ huvudet.

(Foto: Tillverkare)

De gÄr automatiskt i parkopplingslÀge nÀr de sÀtts pÄ, om de inte hittar en mobiltelefon de kÀnner igen. En röstguide talar hela tiden om vad som hÀnder, vilket kanske inte Àr unikt men ÀndÄ en uppskattad finess. Knapparna Àr fÄ, men sitter lite vÀl tÀtt. Det innebÀr ocksÄ att de har flera funktioner, men det Àr logiskt uttÀnkt och man lÀr sig snabbt. Man kan faktiskt dra igÄng röstassistenter som Google Assistant och Apples Siri.

Första intrycket av Stadium BT Ă€r att det Ă€r ett tilltalande och varmt ljud som mĂ„nga nog uppskattar. Basen Ă€r fyllig vilket gör att mĂ„nga musikstilar lĂ„ter medryckande. Men efter lĂ€ngre lyssning, speciellt om man byter fram och tillbaka mellan testdeltagarna, sĂ„ hittar man brister. Ljudet Ă€r inte lika raffinerat som Sonys och inte lika naturtroget som Jays. Diskanten Ă€r lite pĂ„trĂ€ngande vilket gör att man blir ”trött i öronen” vid lĂ€ngre lyssning.

Slutsats

Jensens första försök med trÄdade hörlurar var lyckat, med mycket ljud för pengarna. NÀr den trÄdlösa modellen nu Àr hÀr sÄ möter de tuffare konkurrens. Kvalitetsintrycket Àr lÀgre Àn för de andra modellerna och over-ear-modeller Àr mer lÀmpade för hemmet Àn pÄ stan. De blir helt enkelt för stora och klumpiga. De fungerar dock vÀl och har enstaka smarta finesser. Ljudet Àr tilltalande i början men man mÀrker snart brister. NÀra, men inte riktigt toppklass.

Fakta & Betyg:
  • Typ: Over-ear
  • Element: 40 mm
  • Anslutning: BT 4.1, kabel
  • Ljudformat: aptX
  • Mikrofon: Ja
  • Vikt: 300 gram
  • Batteritid: 22 timmar
  • Webb: jensenscandinavia.com
  Pris: 1,500,-
  Les ogsÄ
  Support Prenumeration

  VÄrt kundcenter hjÀlper dig om du har frÄgor eller behöver hjÀlp med din prenumeration.

  Du kan skicka mail eller kontakta oss pÄ telefon

  MĂ„ndag- Fredag

  0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

  Support Tlf: 08-411 49 90
  Support: prenumeration@ljudochbild.se
  ×