annons
annons

Netflix snart klara med 4K-material

Film och serier i 4K-upplösning kan snart bli verklighet till PlayStation 4 och Xbox One.

Netflix är en av svenskarnas stora favoriter när det gäller streaming av filmer och TV-serier. Och den som investerat i någon av de kostsamma 4K-skärmarna från märken som Samsung och LG – eller kanske till och med fått tag i ett exemplar av nya PlayStation 4 – så kan Netflix visa sig vara ett smart val. Den amerikanska streaming-tjänsten förväntas nämligen lansera 4K-material, med fyra gånger högre upplösning än HD, redan strax efter nyår. Det hävdar åtminstone The Verge.

Lanseringen ska ske på CES-mässan som går av stapeln i Las Vegas 7–10 januari, där Ljud & Bild naturligtvis finns på plats.

Det är dock långt ifrån alla 4K-modeller som kommer att kunna visa ultra-högupplöst Netflix-material. Bara utvalda TV-apparater med förinstallerad Netflix-app kommer till en början att vara kompatibla, och stöd för Xbox One och PlayStation 4 kommer senare, berättare Netflix programchef Neil Hunt för The Verge.

Vilka TV-märken som kommer att bli först med att erbjuda Netflix 4K-material avslöjar dock inte Hunt. Det får förmodligen vänta till CES-mässan.

En av de första TV-serierna som släpps i 4K-format påstås bli Netflix egen TV-serie, House of Cards, med Kevin Spacey i huvudrollen.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-