annons
annons

Nyheter

Uppdaterad 100–400 mm zoom

Canon har uppdaterat sin mest användbara telezoom och utlovar att bildkvaliteten, användarvänligheten och byggkvaliteten är förbättrad.

Den är relativt stor och tung, men för fotografer som behöver en väderskyddad och rejäl telezoom är Canons påkostade EF 100–400 mm ett bra val. Nu kommer den i en ny version som heter EF 100–400 mm/f4,5–5,6L IS II USM, med förbättrad bildstabilisering i fyra steg, vilket är oerhört praktiskt att ha i en telezoom. Den ser till att bilderna blir skarpare för att kompensera för rörelser.

Enligt Canon ska bildstabiliseringen låsas automatiskt när objektivet monteras på stativ.

Objektivet har fått en ordentlig zoomring i stället för föregångarens utdragszoom, som faktiskt inte var särskilt användarvänlig.

EF-zoomen har också fått flera optiska förbättringar, med en kombination av flourit- och Super UD-element och något som Canon kallar för Air Sphere Coating (ASC) som är en antireflexbeläggning med nanopartiklar som minskar ströljus.

Närgränsen är också bättre och objektivet säljs med en ett nytt solskydd som gör att man kan rotera polarisationsfiltret utan att behöva ta av solbländaren.

Canon-zoom finns att köpa från och med december och kostar 24 000 kronor.

EF-100-400mm

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-