annons
annons

Photokina 2008:

Fujifilms 3D-kamera

Detta är en prototyp, men Fujifilm är fast beslutna att 3D-fotografering ska bli en realitet. Och man behöver inte ha specialglasögon för att titta på bilderna.


Fujifilms 3D-kamera ser ut som om den är färdig för produktion, och tar faktiskt bilder i 3D med hjälp av två objektiv på fronten. Fast även om Fujifilm nu visar upp tekniken så lär vi knappast få se någon 3D-kamera i butikerna i första taget.
Kameran tar två bilder som läggs ovanpå varandra för att skapa den läckra djupkänslan som 3D ger, och bilderna kan skrivas ut på specialpapper i något av Fujifilms kommande minilabb.

Fujifilms representant medger att det känns mycket ovant att titta på 3D-bilder, men att man vänjer sig vid det mesta. Hur som helst är effekten ganska så häftig, och med skärmar som kan visa 3D-bilder blir det kanske extra roligt att titta på vänner och bekantas semesterbilder.
Man behöver inte några specialglasögon för att se bilderna i 3D, och det speciella fotopapperet skapar 3D-effekten genom att lägga bilddata från kameran i flera helt eller delvis genomskinliga lager.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-