annons
annons

Nyheter

Bättre superzoom

Olympus har fintrimmat sin lilla Stylus 1 med 10,7x zoom och passat på att göra den mer användarvänlig.

Låt dig inte luras. Olympus Stylus 1s ser ut som en stor systemkamera men är i själva verket en väldigt kompakt historia med 10,7x zoom från 28 till 300 mm. Det gör den till en ypperlig resekamera, något vi upptäckte när vi testade föregångaren Stylus 1.

Den nya s-versionen har inga fysiska uppdateringar, bortsett från ett nytt överdrag på handgreppet. Tekniken är precis som förut: en 12-megapixlars bildsensor och ljusstark f2,8-optik.

ID: 18404

Även den elektroniska sökaren och vridskärmen är densamma. Olympus har däremot förbättrat batterikapaciteten, som nu uppges vara 450 exponeringar i stället för 410.

Stylus 1s är trådlös och går att fjärrstyra från mobilen. Bilderna går också att överföra. Den har fått intervallfoto och Time Lapse, val av mindre fokuspunkt för mer precis fokusering samt fokusmarkering (peaking) som gör det enklare att ställa in skärpan för hand.

En praktisk detalj är att zooma i fasta steg – 28, 35, 50 mm och så vidare – vilket gör det snabbare att välja utsnitt än med en steglös zoom.

Olympus-kameran kan använda brännviddskonverterare som sätts på zoomen. WCON-08X ger en ännu vidare vidvinkel på 22,4 mm och TCON-17X ökar den till 510 mm tele utan att ljusstyrkan påverkas.

Stylus 1s kommer till butikerna i sommar och kostar 5 200 kronor, lika mycket som föregångaren.

ID: 18283

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-