Disney kör solo med ny strömningstjänst

Från och med 2019 är det slut med Disney-filmer på Netflix.

Disney har meddelat att de från och med 2019 inte längre kommer att distribuera nya filmer till Netflix. I stället planerar filmjätten, som för övrigt är världens största underhållningsföretag, att starta sin egen streaming-tjänst. Den förväntas vara igång i USA någon gång under 2019 och ska försöka fånga de tittare som i allt högre grad slutat titta på traditionell TV och i stället bytt till digitala tjänster.

Genom att ha en egen tjänst hoppas Disney kunna generera högre vinster snarare än om de hyr ut sina filmer till tjänster som Netflix och andra.

‚ÄĚStreaming-tj√§nster ger Disney betydligt st√∂rre kontroll √∂ver v√•rt eget √∂de p√• en marknad som f√∂r√§ndras snabbt‚ÄĚ, s√§ger VD:n Bob Iger, som kallar f√∂retagets plan f√∂r en ‚ÄĚhelt ny tillv√§xtstrategi‚ÄĚ.

Aktien sjönk
Tyvärr togs inte nyheten om Disneys planer emot väl av aktiemarknaden, vilket ledde till att Disneys aktier sjönk med 3,8 procent. Netflix drabbades också av nyheten, enligt CNBC sjönk aktien med mer än fem procent.

Analytiker från Wall Street påpekar dessutom att marknaden för strömmande tjänster redan är mättad och att det krävs höga kostnader för att gå in på strömningsmarknaden, där konkurrenter som HBO och Amazon lägger miljontals dollar på egna produktioner enbart för online-distribution.

I dagsläget känner vi inte till vilka konsekvenser beslutet får på den nordiska marknaden där Netflix inte har samma exklusivitetsavtal som de har i USA. Det skulle dock inte förvåna oss om Disney på sikt rullar ut samma plattform över hela i världen och att vi därför får leta förgäves efter Toy Story 4 eller Frost 2 på Netflix eller Viaplay.

Klargörande
Netflix i Norden har uppmärksammat oss om att den nya satsningen i dagsläget enbart gäller den amerikanska marknaden. De har skickat oss följande citat från en amerikansk talesman:

‚ÄĚUS Netflix members will have access to Disney films on the service through the end of 2019, including all new films that are shown theatrically through the end of 2018. We continue to do business with the Walt Disney Company globally on many fronts, including our ongoing relationship with Marvel TV. Our deals with Disney OUTSIDE the US remain exactly as is ‚Äď it doesn‚Äôt have any impact on all Disney movies we may have under separate deals in those markets.‚ÄĚ

Les også
Årets bästa film och TV-serie

Medelmåttigheten råder

Under året som gått har vi plöjt igenom betydligt fler än 100 filmer och TV-serier. Mycket bra, väldigt mycket mediokert och förvånansvärt lite som fått maxbetyg.
Netflix får Atmos-ljud

√Ąntligen f√•r man maffigt 3D-ljud √§ven i str√∂mmande filmer
Nu kan du ladda ned från Netflix

Titta på filmer och tv-serier även när du inte har tillgång till Internet
‚ÄĚSteampunk Mad Max‚ÄĚ med Peter Jackson

Nyheter

Sagan om Ringen möter Max Max i en postapokalyptisk steampunk-framtid. Då blir det dags att ladda med popcorn!
Vem strömmar vad?

Nya tjänsten JustWatch låter dig söka i alla filmtjänster samtidigt
Trailer till Marco Polo säsong 2

Film/TV

Andra säsongen av Marco Polo har premiär på Netflix 1 juli.
Ny trailer till Bloodline, säsong 2

Nyheter

The answer is not always what you want it to be. Sometimes, all there is, is more darkness ...
Trailer till Star Wars: Rogue One

Film/TV

Här är äntligen den rykande färska trailern till Rogue One: A Star Wars Story.
Ricky Gervais i ny Netflix-film

Film/TV

Här är trailern till komedin Special Correspondents.
Järntronen är i Oslo

Film/TV

I Stockholm kan man bli kall i baken av att sitta på en kopia av is, men den riktiga Järntronen går att provsitta i Oslo.
Barnvänlig strömning på SF Kids Play

Ingen risk för olämpligt innehåll och allt kan ses på resan
Nu finns istronen i Stockholm

Nordisk version av järntronen från Game of Thrones finns att provsitta
Support Prenumeration

Vårt kundcenter hjälper dig om du har frågor eller behöver hjälp med din prenumeration.

Du kan skicka mail eller kontakta oss på telefon

Måndag- Fredag

0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

Support Tlf: 08-411 49 90
Support: prenumeration@ljudochbild.se
×