Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

4K på Blu-ray?

Nu när 4K-TV-apparaterna (förvånansvärt nog) redan har kommit ner till rimliga nivåer är det egentligen bara en sak som fattas: 4K-material.

Av / 2013-11-04 - 15:25
4K på Blu-ray?

Uppskalning från full-HD till 4K är väl inte så dumt, men det kan inte mäta sig med bilden från äkta 4K-material. Och nu verkar det som om 4K på Blu-ray kan vara på gång!

HDTVtest berättar att tyska Singulus Technologies, en av de stora tillverkarna av DVD- och BD-skivor, hävdar att ett nytt 4K BD-format är på väg att introduceras. Dagens BD-skivor spelas in på upp till två lager, medan den nya skivan (som ska ha en lagringskapacitet på upp till 100 GB) som ska kunna lagra informationen i tre lager.

Vi räknar med att få veta mer på CES-mässan i januari, där ljud & Bild naturligtvis finns på plats för dagliga rapporter.

4K-BD

Som vi tidigare har berättat sjunker försäljningen av filmer på fysiska medier, men mitt i allt elände finns en ljuspunkt: BD-filmerna fortsätter att öka! Och det bekräftar att kunderna även 2013, mitt i Netflix/HBO-ruschen, är beredda att betala för hög kvalitet. Detta är något som Sony också har noterat och enligt källor samarbetar de med Panasonic om att ta fram en BD-skiva som kan lagra uppemot 300 GB. Framtiden är blå – med ett häftigt antal gigabyte!

in1case.com

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Max med norska MILFs!

Ljud & Bild
Rulla till toppen