Search
Generic filters

Philips 22PFL3405H

Philips 22PFL3405H

Praktisk småskärm

Philips är mest kända för sina LED-skärmar i toppklassen men nu har de även släppt mindre och billigare modeller.

Ljud & Bild tycker

Användarvänlig. Bra synvinkel.
Ojämn färgbalans. Tunt ljud.
22-tums LED-LCD, 1366 x 768
DVB-T/C, MPEG4
1 HDMI
PC-/ljudingång
Scart
Koaxial ljudutgång
Pris: 5 000 kr
Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 5000 kr

3-serien är den enklaste och billigaste LED-serien i Philips sortiment. Rent designmässigt är den funktionell och snygg att titta på, med de välkända runda kanterna och en rödfärgad rand i ramen. 3405-modellen finns också i 19- och 26-tumsversion och finns även i vitt med beteckningen 3415.
Skärmen förfogar bara över 1 HDMI-ingång, och ingen komponentvideo. Däremot har den en digital-TV-mottagare som stöder MPEG4. Användarvänligheten är bra, med fin fjärrkontroll och ett effektivt och blixtsnabbt menysystem. Menyerna laddar faktiskt betydligt snabbare än i Philips toppmodeller, vilket mest beror på att det finns färre alternativ att välja mellan. Första inställningen går fort och du kan lägga till de enheter du vill i en egen snabbmeny.
 
Bildkvalitet
Första gången du sätter på TV:n visas en startmeny som guidar dig igenom installationen, inklusive bildinställningar. På så sätt kan du anpassa bilden efter egna preferenser. Vi valde konsekvent de mest neutrala alternativen och det slutade med en riktigt trovärdig bild.
Direkt ur kartongen har Philips-skärmen en lite lägre ljusstyrka än Grundig, och färgbalansen är lite rödaktig i standardläge. 22PFL3405H har däremot inte lika överdriven färgmättnad som Samsung har direkt ur kartongen. Synvinkeln är också mycket bättre än i LG:s PC-monitor.
 
Ljudkvalitet
De inbyggda TV-högtalarna kan inte skryta med särskilt mycket kraft. Även om detta är en större TV har inte Philips-skärmen särskilt mycket maffigare ljud än Grundigs 19-tummare, och den maximala ljudstyrkan är tämligen begränsad. Det fungerar fint som bakgrundsljud i köket, men inte till film och effektfulla TV-serier.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

  Också i detta test:

  Grundig Vision 8 22

  Pris: 4000 kr Annons
  Användarvänlig. Kontrastrik och fin bild. Bra ljud.
  Aningen ojämn bakbelysning.

  Samsung UE22C4015

  Pris: 4300 kr Annons
  Läcker design. Hög bildkvalitet.
  Överdrivna färger. Tunt ljud.

  LG M2280D LED

  Pris: 2700 kr Annons
  Skarp och behaglig bild. Välutrustad. Bra pris.
  Begränsad synvinkel. Tunt ljud.

  Grundig Leemaxx19 LED

  Pris: 4000 kr Annons
  Liten och praktisk. Hög bildkvalitet.
  Ojämn bakbelysning. Tunt ljud.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Philips 22PFL3405H

  Innan du börjar packa bilen för att åka till sommarstugan och fira påsk kan det vara värt att läsa månadens TV-test. Vi har tittat närmare på fyra 32-tummare som passar bra som extra-TV!