Search
Generic filters

Grundig Vision 8 22

Grundig Vision 8 22

Kökschefen

Grundig är stora på små skärmar, och nya 22-tummaren i Vision 8-serien är en av de mest flexibla som finns just nu.

Ljud & Bild tycker

Användarvänlig. Kontrastrik och fin bild. Bra ljud.
Aningen ojämn bakbelysning.
22-tums LED-LCD, 1366 x 768
DVB-T/C, MPEG4
2 HDMI
PC-/ljudingång
Scart, USB
12/220 volt
Pris: 4 000 kr
Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 4000 kr

Grundigs nya 22-tummare ser ut som en miniatyr av de större Vision 8-modellerna. Den har en silvergrå ”chrome”-färg och högtalaren sitter i underkant av skärmen. Foten skruvas fast och har ingen vrid- eller vinklingsfunktion, men det behövs inte heller för en så liten och nätt TV. Fjärrkontrollen är enkel och överskådlig, utan för många knappar som man kan gå vilse bland, och menysystemet är enkelt att förstå sig på. Utöver dubbla HDMI-ingångar och MPEG4-mottagare för digital-TV har Grundig utrustat TV:n med en USB-inspelningsfunktion. Du kan enkelt spela in eller pausa TV-program samt spela upp videofiler med hjälp av ett USB-minne.
En bonus är att TV:n också kan köras på 12 volt. Transformatorn är inbyggd, så 12-voltskabeln sticks in direkt i baksidan. Smart!
 
Bildkvalitet
Vi har blivit vana vid att få en naturlig bild med Grundig och Vision 8 är inget undantag. I standardläge har Vision 8 en ljusstark och kontrastrik bild. Färgerna är varma men dras inte med någon överdriven färgmättnad eller skev färgbalans. Allt från hudtoner till grönt gräs och blå himmel ser naturligt ut, utan den konstgjorda karaktär som många TV-apparater har när de sätts på för första gången. Kontrasten är bra men vi kan skymta en aning ljusläckage från bakbelysningen, vilket gör att de allra mörkaste scenerna kan se lite ojämna ut. Svärtan är inte rekordmörk men bra nog för att man ska kunna titta på film på kvällen. Skärmen har tillräcklig med ljusstyrka för att fungera i solljus och den matta ytan har inga problem med reflektioner.
 
Ljudkvalitet
Grundig är klart bäst på ljud av de fem deltagarna. Ljudet kan inte förflytta berg men är ändå förvånansvärt kraftfullt i förhållande till TV:ns storlek. Här finns både fyllighet i mellanregistret och tillräckligt med ljudstyrka för att både dialog och ljudeffekter ska markeras tydligare än med de andra TV-apparaterna.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

  Också i detta test:

  Samsung UE22C4015

  Pris: 4300 kr Annons
  Läcker design. Hög bildkvalitet.
  Överdrivna färger. Tunt ljud.

  Philips 22PFL3405H

  Pris: 5000 kr Annons
  Användarvänlig. Bra synvinkel.
  Ojämn färgbalans. Tunt ljud.

  LG M2280D LED

  Pris: 2700 kr Annons
  Skarp och behaglig bild. Välutrustad. Bra pris.
  Begränsad synvinkel. Tunt ljud.

  Grundig Leemaxx19 LED

  Pris: 4000 kr Annons
  Liten och praktisk. Hög bildkvalitet.
  Ojämn bakbelysning. Tunt ljud.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Grundig Vision 8 22

  Innan du börjar packa bilen för att åka till sommarstugan och fira påsk kan det vara värt att läsa månadens TV-test. Vi har tittat närmare på fyra 32-tummare som passar bra som extra-TV!